TOPlist

Xiaomi Mi MIX Alpha pro běžné smrtelníky? Od původního modelu se výrazně liší

mi mix alpha

Společnost Xiaomi minulý rok představila zařízení Mi MIX Alpha. Jednalo se o konceptuální telefon s experimentálním designem a funkcemi, který nebyl určený pro komerční prodej. To by se však v budoucnost mohlo změnit, alespoň to naznačuje nová patentová přihláška, jejímž obsahem je odlišná varianta modelu Mi Mix Alpha. Chystá snad čínský výrobce verzi pro masovou produkci?

xiaomi foldable patent 1

Jedním z nejvýraznějších rysů telefonu byl jeho ohebný OLED panel. Ten by však sám o sobě s ohledem na konkurenci zase tak přelomový nebyl. V případě Xiaomi však displej pokrýval většinu těla telefonu. Jiný slovy, „omotal“ se kolem přední i zadní části zařízení, díky čemuž činil poměr obrazovky k tělu do té doby nevídaných 180,6 %.

xiaomi foldable patent 2

Vstříc praktičnosti

Nový patent nicméně tak daleko nezachází a záda telefonu zůstávají z větší části odhalená. Důvody jsou ryze praktické – na základě současných technologických standardů zkrátka není možné telefon s displejem okolo téměř celého těla spolehlivě ochránit.

Tip: DxOMark má nového krále. Jmenuje se Xiaomi Mi 10 Pro

Původní, značně futuristický design navíc nebyl praktický pro každodenní používání, i v tomto ohledu by mohla mít nová verze telefonu navrch. Dle zveřejněných obrázků si telefon zachovává zahnutý displej, který však v porovnání s původním návrhem tolik nezasahuje do zadní části zařízení. Nejvýraznějším prvkem zad by se pak stal modul fotoaparátu, v tomto případě se dvěma čočkami a LED bleskem. Výše si můžete prohlédnout zamýšlený design původního modelu Mi MIX Alpha.

 

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku