TOPlist

Photoshop slaví 30 let. Verze pro iPad dostává nové funkce známé z počítačů

photoshop

Je to neuvěřitelné, ale populární grafický program Adobe Photoshop už je s námi 30 let. Od svého vzniku v roce 1990 ušel obrovský kus cesty, nabalil na sebe spoustu nových funkcí a jeho název se stal synonymem pro úpravu digitálních fotografií. K oslavě výročí společnost Adobe připravila několik nových funkcí, přičemž některé z nich přistály na loňské verzi aplikace pro iPad.

Photoshop pro iPad zpočátku trpěl velkým nedostatkem funkcí známých z počítačové verze, Adobe je postupně přidává. Aktuálně byly přidány nové možnosti nastavení písma či funkce inteligentní selekce objektů. Ta umí v obrázku detekovat jednotlivé objekty jejich prostým obtažením a následně s nimi pracovat, např. měnit barvu.

Tmavý režim pro macOS

Adobe přidalo nové funkce i do počítačových verzí Photoshopu, mezi nimi je přidávání bokeh efektu rozostřením vybraných objektů v různých vzdálenostech, nebo automatické vyplnění prostoru v závislosti na kontextu. Aplikace pro macOS Catalina se navíc dočkala podpory tmavého tématu.

dark

Photoshop pro Windows i Mac pak má být s novou aktualizací ještě plynulejší, zejména při posouvání a zoomování obrazu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku