bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší v NHL, nejlepší mezi Čechy? Kubalík pálí dál a chce s Chicagem do play off

20. února 2020, 11:30

Tomáš Zatloukal

Za velkou louži šel s přesvědčením, že co fungovalo v Evropě, bude fungovat i tam. Se zdravým sebevědomím. Vírou ve vlastní schopnosti. Vyplatilo se. Teď má Dominik Kubalík na kontě 25 branek a je v NHL králem kanonýrů mezi nováčky. Naposledy se dvakrát prosadil za Blackhawks ve středeční partii proti newyorským Jezdcům.

Na starém kontinentu si rychle vybudoval pověst ryzího střelce. Hráče s čichem na góly, který umí zakončit mnoha způsoby a různých pozic.

Také v Severní Americe už dobře vědí, že Kubalík umí sázet branky. Dosud jich dal o šest víc než kterýkoliv jiný zelenáč, základní část má rozjetou na 32 přesných zásahů. "To tempo je strhující," píší o něm na klubovém webu Černých Jestřábů.

Kubalíka pranic nerozhodilo krátké únorové období, kdy za sedm zápasů stihl jedinou trefu. Je psychicky odolný. I díky tomu se může stát nejen nejlepším střelcem NHL mezi nováčky v ročníku 2019/2020, ale uzmout pro sebe i historický primát.

Jako "rookie" skórovali z Čechů ve slavné soutěži vícekrát jen Jaromír Jágr (27), Petr Průcha (30) a Petr Klíma (32). Svou druhou trefou proti Rangers Kubalík dorovnal bilanci Davida Volka a jak bylo řečeno, má našlápnuto na 32-gólovou sezonu. Dorovná, nebo dokonce sesadí Klímu?

Sám se podobnými myšlenkami příliš nezaobírá. Po porážce 3:6 od mančaftu z Manhattanu byl skleslý a rovnou zámořským novinářům pověděl: "Víte, když se výsledkově, tak se těžko mluví o vlastním výkonu."

 Než aby se chvástal, jak náramně zakončil Keithovu nabídku (pro Duncana Keitha šlo o 500. přihrávku v NHL) nebo jak si obhodil hned dva soupeře a poté sólo suverénně zakončil bekhendovým blafákem, smekl před spoluhráči.

"Střílím branky díky práci celé formace. Máme s Drakem (Caggiulou) a Jonathanem (Toewsem) mezi sebou dobrou chemii, rozumíme si. A z toho mám opravdu radost. V útočném pásmu jsme dnes hráli velmi dobře," povídal Kubalík.

Týmový úspěch je pro něj důležitý, momentální chicagská bída ho sžírá. Ale nevzdává se. Čtyřiadvacetiletý forvard stále sní o tom, že si hned napoprvé v NHL zahraje play off. "Pořád jsme mezi kluby, které o play off bojují. Musíme makat dál a porvat se o každý bod, protože jsou pro nás mimořádně cenné."

Sám k nim jistě pomůže dalšími trefami. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.