Microsoft vydal novou Office aplikaci s podporou editace

Microsoft vydal novou Office aplikaci s podporou editace
2020-02-20T11:30:55+02:00
• 20. 2. 2020
3

Pro úpravu dokumentů na mobilních zařízeních byly již nějaký ten pátek dostupné samostatné aplikace Word, Excel a PowerPoint. Nyní se Microsoft rozhodl všechny sjednotit do jedné aplikace s názvem Office a navíc ještě přidal několik nových funkcí.

Word, Excel a PowerPoint v jedné aplikaci

Již na začátku listopadu Microsoft toto sjednocení představil a zpřístupnil betaverzi sjednoceného kancelářského balíku Office. Po několika měsících firma vydala finální verzi pro všechny na platformě iOS a Android. Díky tomu nemusíte stahovat pro editaci dokumentů tři různé aplikace, kde každá měla kolem 280 MB. Nyní si tak vystačíte s jednou o velikosti zhruba 370 MB.

Aplikace také umožňuje skenovat a podepisovat PDF, převádět text nebo tabulky do Wordu respektive do Excelu nebo také vytvářet prezentace automaticky z vybraných obrázků. Kromě vlastního cloudového úložiště OneDrive podporuje Office také Google Drive, Box, Dropbox a iCloud.

Mezi nové funkce patří hlasové diktování ve Wordu, kde můžete říkat třeba „nový řádek“ pro začátek psaní na nový řádek. Zatím je to však dostupné jen v angličtině. Další funkcí jsou Excel Cards, které umožňují zobrazit tabulky v kartách přizpůsobených pro displej telefonu. Poslední novinka se týká PowerPointu, který umí vytvořit z poznámek k prezentaci rovnou samotný soubor.

Nové funkce určitě vyzkoušíme a celkově se nám sjednocení velice líbí. Aplikaci si můžete stáhnout na odkazech níže. Podpora pro tablety iPad má být přidána v budoucnu.

logo-app Microsoft Office Microsoft Corporation ZDARMA iOS logo-app Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint a více Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Kde jste sebral, že podporuje Google Drive?
Mě se tedy neukazuje.

Miroslav Růžička

VIP 20. 2. 2020, 16:55

V této informaci jsem věřil zdroju The Verge, kde píšou že má, ale máte pravdu, také ho u sebe nevidím (na iOS, možná Android ho má?)

Android také nic. Takže na Verge kecají :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat