Hvězda

Cindy Crawford se narodila 20. února 1966 v kukuřičném ráji DeKalb v Illionois. V šestnácti si ji vyhlédl novinový fotograf a o rok později už se stala finalistkou chicagské soutěže krásy. I přes raketový úspěch se jí podařilo dokončit střední školu a nastoupila ke studiu chemického inženýrství. V modelingu se rychle dostala mezi špičku a návrháři se o ni doslova prali. Jakákoliv přehlídka, kterou "šla" byla ve středu pozornosti všech médií.

Mimo to patří mezi štědré filantropky, dlouhodobě se věnuje charitě a podporuje organizace, které se zaměřují na boj s leukémií. K tomuto tématu má blízko kvůli dávné tragédii, kdy na agresivní postup nemoci zemřel její čtyřletý bratr. S modelingem sice skončila krátce po narození syna (v roce 2000), ale lukrativní nabídky jí chodí dodnes. Může za to jedinečné znaménko nad rtem, štíhlá figura, perfektní vlasy a obchodní značka "Cindy Crawford", která jen tak neomrzí.

Cindy je i zdatná podnikatelka, spolupracuje se společností HM Richards Inc a vytváří zajímavé řady nábytku.

Pod kontrolou

Obě děti Cindy Crawford, syn Presley (20) i dcera Kaia (18), jdou v matčiných šlépějích a věnují se modelingu. Dcera zdědila krásu i přirozený šarm, přesto slavná matka dbá o to, aby kariéru rozvíjela postupně. Kaiu už od dětství oslovují módní návrháři, aby se stala jejich tváří a nafotila kampaň. Cindy svou dceru dlouho ochraňovala, ale nabídce domu Versace neodolala. Svou tehdy desetiletou dceru svěřila do péče přímo Donatelle (64) a určila jasné hranice, kam může kostymérka nebo stylistka zajít. Kaia nesměla vypadat na fotkách ani o rok starší a její tvář musela být přirozená a bez make-upu. Podmínky u Versaceho sice dodrželi a výsledek byl perfektní, ale i tak Cindy svou dceru stáhla na pár let do ústraní.

Stejnou péči a pozornost dala i svému synovi, ale ten nálož slávy snáší mnohem hůř. Už dvakrát byl zadržen za řízení v opilosti a nedávno se pochlubil novým tetováním přímo na tváři. Pod pravé oko si nechal vytetoval slovo "Nepochopený". Za svůj čin sklidil na sociálních sítích víceméně posměch.

V poutech

Modelka je na svou rodinu hodně fixovaná a na sociálních sítích demonstruje rodinnou pohodu. S manželem Rande Gerberem (57) je už 22 let a Presley si dokonce nechal vytetovat jméno své sestry. Když některý ze členů do patnácti minut neodepíše na zprávu, čeká ho smršť otazníků a vykřičníků. Cindy chce vědět o všem. Kde se pohybují, s kým jsou, co je trápí i co se děje kolem nich.

Poslední měsíce ale narušuje klid modelčino podlomené zdraví a přešlapy dětí. Na jaře minulého roku musela modelka za závratných 7 a půl milionu dolarů prodat luxusní sídlo v Malibu, ze kterého to měly děti daleko do centra a z výhledu na oceán byly znuděné. Kaia navíc na přehlídkovém mole přitvrzuje a nebojí se ani odhalených modelů, Presley na kariéře moc nepracuje, jen pije a vyráží na bujaré večírky.

Pro krásu cokoliv

Cindy Crawford patří mezi nejkrásnější ženy světa a nabídka od Hugha Hefnera na sebe nenechala dlouho čekat. Modelka si nikdy nepřipadala krásná a svou úspěšnou kariéru považovala za velkou náhodu. Právě proto chtěla ze slávy vytěžit maximum a neodmítala ani odvážná focení. Dnes už by na některé nabídky nepřistoupila. Mezi roky 1988 a 1998 pózovala pro slavný Playboy a v roce 2014 se svlékla pro knihu Andělé Russella Jamese. Nešlo jí o peníze, ale o smysluplnost projektu, kde dokázala, že pro ženu neexistuje ideální věk, kdy by se měla odhalit. Ke stejnému uvažování vede i své děti.

Dodnes si slavná modelka udržuje nejen štíhlou, ale také pevnou figuru. Za obojím jsou ale léta pravidelné práce. Cindy cvičí pětkrát týdně a stravuje se víceméně vegetariánsky, občas si dopřeje mořské plody. Plastických operacím se brání, neinvazivní zákroky ale sem tam podstoupí. Má kyselinou hyaluronovou vyplněné rty, tváře a také čelist. Spekuluje se, jestli nepodstoupila také lifting tváře pomocí speciálních nití.

V bohaté galerii najdete střípky z modelčina života i důkazy, že téměř nestárne.