Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Česko

Zeman dostal povolení na stavbu domu v Lánech. Bungalov začne budovat ještě letos

Miloš Zeman. foto:  Michal Šula, MAFRA

PRAHA - Prezident Miloš Zeman dostal stavební povolení na stavbu svého domu v Lánech na Kladensku. Se stavbou bungalovu chce začít ještě letos. Řekl to v pátek na Pražském hradě při setkání se starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2019.
  14:47

Zeman řekl, že stavební povolení získal asi před týdnem. „Ještě tento rok začnu stavět,“ dodal. Řekl, že má v plánu vybudovat bungalov, protože na vilu si nenašetřil.

Loni v březnu server Aktuálně.cz uvedl, že Zeman koupil v Lánech pozemek za 2,5 milionu korun. Parcela o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních je nedaleko zámku, ve kterém částečně prezident přebývá.

Zmizelý Jie Ťien-Ming už není poradcem prezidenta Zemana. Jde o vyhaslou záležitost, říká Ovčáček

Pozemek je v nové zástavbě na západním okraji obce. Z jedné strany ho ohraničuje svah, na jehož vrcholu je silnice.

V září 2018 prezident po návštěvě Olomouckého kraje řekl, že zvažuje koupi pozemku v obci Mnichovice v okrese Praha-východ. Po skončení mandátu si na něm chtěl postavil bungalov.

Zeman má trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Vlastní také část nemovitosti v Novém Veselí, kam jezdí na dovolenou. V této bývalé tvrzi bydlel v době před první přímou prezidentskou volbou, kdy odešel na Vysočinu na politický důchod.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....