Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bergerův synovec možná hledá nový džob

Bergerův synovec možná hledá nový džob

Testy formule E absolvují i dvě rychlé dámy

Pomalu se začínají objevovat jména borců, kteří si vyzkoušejí monopost formule E v nováčkovském testu. Ten se uskuteční v Marrákeši 1. března, tedy bezprostředně po tamní ePrix.

BMW do auta posadí synovce Gerharda Bergera Lucase Auera. „Těším se na svezení, protože je to pro mě neprobádaná pevnina,“ prohlásil Rakušan, který už jinak v životě jezdil s lecčím a momentálně si na chleba vydělává v DTM. „Intenzivně se na to připravuji v Mnichově na simulátoru. Teď jsem napjatý, jak se bude chovat skutečné auto. Je ohromující, kolik knoflíků na volantu musím ovládat a co všechno nastavovat. Bude to výzva, zvláště když s tím nemám moc zkušeností.

Auer si tímto způsobem zpříjemní čekaní na předsezonní testy DTM 16. března v Monze. Podle jeho vyjádření je tento šampionát pro něj i nadále jasnou prioritou. To se ale může rychle změnit. Proslýchá se totiž, že Audi ho hodlá po této sezoně opustit, což by nejspíše způsobilo jeho zánik. Je tudíž možné, že si pětadvacetiletý závodník už v předstihu pojišťuje pokračování kariéry.

S monopostem Jaguar se sveze Jamie Chadwicková

Druhý kokpit poskytne BMW Američanovi Kylemu Kirkwoodovi z IndyLights. Audi nasadí Kelvina van der Lindeho a Mattiu Drudiho, Virgin Nicka Cassidyho a Alici Powellovou, Jaguar další rychlou dámu Jamie Chadwickovou a Sachu Fenestraze, Porsche Thomase Peininga a Fréderika Makowieckého. Nissan dává šanci Micunorimu Takabošimu a Jannu Mardenboroughovi, Dragon Joelu Erikssonovi a konečně Mahindra Samu Dejonghemu a Pipo Deranimu. Čekají se ještě přihlášky DS Techeetahu, Mercedesu, Venturi a NIO.