Čtvrtlibrák se sýrem, kterému v Evropě říkáme Royal, si můžou zákazníci koupit v McDonaldu už půl století a patří k jejich nejznámějším produktům. Řetězec fastfoodových restaurací se tak minulý týden rozhodl fanoušky téhle položky jeho menu spojit a vytvořil oficiální Quarter Pounder Fan Club. Podle firmy už tahle skupina dávno existuje, nyní se jí jen rozhodli dát oficiální podobu.

Vzniklo tak logo, členské kartičky, speciální pozdrav pro členy klubu nebo třeba playlist na Spotify. A hlavně série předmětů s motivem čtvrtlibráku. Jedním z nich je dárková krabice svíček, které mají simulovat vůni hamburgeru.

Šestice svíček voní každá po jedné z přísad čtvrtlibráku: najdete tam tak svíčku s vůní hovězího, kečupu, cibule, sezamové bulky, kyselé okurky a, samozřejmě, sýra. Oficiální doporučení je zapálit všech šest svíček naráz, abyste dosáhli „maximální lahodnosti“ a autentického čichového zážitku. Pokud ale máte „chuť“ jen na některou přísadu nebo chcete naopak něco vynechat, kreativitě se meze nekladou.

Na ložnici prostoupenou vůní kečupu nebo hovězího si budete muset ještě chvíli počkat. Produkty bude fastfoodový řetězec uvolňovat postupně, zatím jsou na jeho stránkách k dispozici první dva: kalendář na rok 2020 s fotkami hamburgeru třeba na pikniku nebo v květinovém zátiší a medailon ve tvaru srdce s logem McDonaldu a fotkami a prostorem na to, dát si tam fotku oblíbeného burgeru hned čtyřikrát.

V průběhu příštího týdne řetězec vpustí do prodeje i samolepky, rukavice pro pár, trička, odznáčky a už zmiňované svíčky. Kromě toho restaurace na svém Instagramu zveřejnila i speciální kolekci bot inspirovanou jednotlivými složkami hamburgeru. O design se postaral umělec s příhodným jménem Jon Burgerman.

Čtvrtlibrák ale není jedinou položkou z menu McDonaldu, která se stala tak populární, že to z talíře (respektive plastového tácu) dotáhla do skříně. Své produkty mají už i BicMac, zmrzlina McFlurry nebo známé červené hranolky. Pokud vám chutnají, můžete to ukázat na ponožkách, pyžamu, gumičkách do vlasů nebo třeba sešitu.

Jestli si tričko se čtvrtlibrákem pořídí i John Travolta, který ve filmu Pulp Fiction legendární repliku o čtvrtlibráku říká, ale zatím zůstává záhadou.