Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdci jsou nadšeni novými vozy

Jezdci jsou nadšeni novými vozy

Široký úsměv byl spatřen na tvářích Verstappena, Ocona i Magnussena

Po zimě se jezdci vrátili do svých kanceláři, tedy do kokpitů vozů F1, a mnozí z nich z toho mají velkou radost. Že je těší ohromná rychlost, ještě nutně neznamená, že jejich vozy budou na začátku sezony konkurenceschopné. Je to však dobrý signál pro jejich fanoušky, ale hlavně připomenutí toho, že toto bude teprve druhá sezona po poměrně velké změně technických pravidel a že vývoj v zimě postupoval zběsilým tempem.

"Vůz je rychlý všude, což je dobrá zpráva, stejně jako skvělá spolehlivost. Po dnešku mohu být velmi pozitivní," nechal se včera večer slyšet Max Verstappen z Red Bullu. "Vůz a motor se hned krásně sehrály, to bylo nejdůležitější a z toho mám největší radost."

Masivní nárůst přítlaku a zlepšení stability vozu potěšil jezdce loni těžce zkoušeného Haasu.

"Jsme extrémně rychlí. V deváté rychlé pravotočivé zatáčce jsem od druhého kola nedával nohu z plynu. Nebylo ani na čem pracovat, prostě jsem hned mohl jet na plný plyn. Tyto vozy jsou přímo neuvěřitelně rychlé a ohromně zábavné," řekl Kevin Magnussen.

Stejně nadšený je Esteban Ocon, jenž byl loni testovacím jezdcem Mercedesu, ale na konci roku si v Abú Zabí vyzkoušel i Renault R.S.19.

"Vozy se z roku na rok zlepšují, takže se mi těžko něco porovnává. Ještě nikdy jsem neměl tolik přítlaku. Nevím, jestli je to tratí, nebo... V pondělí jsem jezdil v rámci filmovacího dne a tyto vozy jsou prostě super. V některých zatáčkách jsem ještě nikdy nejel tak rychle. Je vzrušující být ve voze a kolo za kolem hledat nové hranice. Myslím, že tento rok padnou všechny rychlostní rekordy," předpovídá Francouz.

Radost vyjet z boxů