bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pikantní premiéra DeMela či válec Tampa. Přeruší Blue Jackets sérii proher?

20. února 2020, 19:57

Matěj Hodoval

Program v noci ze čtrvtka na pátek je opravdu nabitý. Po několika zajímavých výměnách čeká některé hráče premiéra v nových domovech. Ta vůbec nejpikantnější čeká na Dylana DeMela. Tento obránce si po přestupu z Ottawy do Winnipegu zahraje právě proti Senators.

01:00 Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins

Hned na úvod noci souboj těžkých vah.

Tohle ještě bude boj. Maple Leafs jsou v tuto chvíli mimo postupová místa, na něž jim schází dva body. Toronto se navíc potřebuje oklepat ze dvou porážek, ve kterých pokaždé inkasovalo pět branek.

To Pittsburgh se nachází na samém vrcholu Metropolitní divize, když má oproti druhému Washingtonu nejen jednobodový náskok, ale rovněž zápas k dobru. Aby toho nebylo málo, Pens hraje do karet i série tří výher v řadě.

01:00 New Jersey Devils – San Jose Sharks

Před začátkem letošního ročníku by mnoho hokejových příznivců pasovalo do role černého koně respektive jednoho z favoritů. Jenže opak je pravdou.

Dno Metropolitní divize, padesát čtyři bodů a místo urychlené přestavby jen výprodej a čekaní na draft. Devils budou chtít tuto sezonu hodit co nejrychleji za hlavu. Fanoušky týmu může těšit alespoň aktuální šňůra dvou výher.

K výprodeji se schyluje i ve druhém táboře. San Jose se zkrátka letošní ročník nevydařil. Mužstvo nenaplnilo svůj potenciál, hokejky pod brusle házela Žralokům i zranění velkých hvězd – Logana Coutreho, Tomáše Hertla a Erika Karlssona. Bylo by velkou senzací, kdyby Sharks dorovnali dvanáctibodové manko na divokou kartu.

01:00 Washington Capitals – Montreal Canadiens

Doladit detaily a honba za dalším pohárem může začít. Není pochyb, že Capitals znovu patří mezi žhavé kandidáty na celkové vítězství. Parta kolem kapitána Alexe Ovečikina je na druhém místě v Metropolitní divizi a navrch se dočkala posílení. Vedení Caps přivedlo ze San Jose zadáka Brendena Dillona, jenž by si v noci mohl odbýt svou premiéru v novém angažmá.

V Montrealu naopak panuje obava, že Canadiens budou znovu bez play-off. Habs totiž ztrácí na postupovou pozici celých deset bodů, oproti své konkurenci navíc mají minimálně o dva odehrané zápasy navrch.

01:00 Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers

S blížícím se koncem základní části přišla do Columbusu krize. Po překvapivých výsledcích se mužstvo z Ohia trápí, Blue Jackets padli ve všech z posledních šesti duelů a propadli se mimo postupovou šestnáctku. Modrokabátnici ale stále mají čas vrátit se na vítězné koleje, v případě skalpu Flyers mohou i poskočit zpět do postupových pozic.

A Philadelphii má Columbus co vracet. Oba soupeři se potkali tuto středu na ledě Philadelphie. Tým kolem kapitána Clauda Girouxe uštědřil svému soupeři debakl 5:1 a o něco podobného bude usilovat také nyní.

01:30 Ottawa Senators – Winnipeg Jets

Ryze kanadská bitva s mimořádným nádechem pro DeMela.

Nestává se to často. Kanadský zadák Dylan DeMelo byl pár dní nazpátek vyměněn do svého nového působiště. Svou premiéru v dresu Winnipegu si šestadvacetiletý hokejista odbude právě proti svému bývalému zaměstnavateli.

02:00 St. Louis Blues – Arizona Coyotes

Obhájce Stanleyova poháru hostí černého koně této sezony.

Že zisk poháru byla pouhá náhoda? Kdepak. St Louis se ve velmi vyrovnané Západní konferenci drží na čele se šestasedmdesáti body. Naposledy Blues porazili poměrem 3:0 New Jersey, čisté konto zapsal brankář Jordan Binnington.

To Yotes v posledním klání padli, vyrovnanou bitvu nakonec zvládl těsně 3:2 Dallas. Nicméně v případě noční výhry a shody výsledků se Arizona může bodově dotáhnout jak na Vegas, tak na Vancouver.

04:00 Vegas Golden Knights – Tampa Bay Lightning

Vegas vyhlíží debut své nové posily. Obránce Alec Martinez by proti Tampě mohl zapsat svůj premiérový start poté, co byl poprvé ve své kariéře vyměněn. V případě výhry mohou Golden Knights poskočit na druhé místo Pacifické divize.

Nečeká je však nic jednoduchého. Proti bude válec značky Lightning. Mužstvo z Floridy hraje ve famózní formě, vždyť za posledních jedenáct utkání nepoznalo pachuť porážky. Po zásluze tak Bolts pomalu mažou náskok vedoucího Bostonu v tabulce atlantické divize, který aktuálně činí tři body.

04:30 Los Angeles Kings – Florida Panthers

Program zakončí souboj mezi Kings a Panthers.

Domácí nadále procházejí přestavbou, Los Angeles pomalu opouštějí známá jména, která pro organizaci vybojovala poslední Stanley Cupy a aktuálně poslední tým Západní konference s pouhými sedmačtyřiceti body na kontě spíše vyhlíží konec základní část a draft.

Na druhé straně Panthers musejí být stále ve střehu. Florida sice v tuto chvíli zaujímá třetí příčku v Atlantické divizi, tedy tu postupovou, nicméně postup mezi elitní šestnáctku stále nemá zaručenou. Cats vyhráli poslední dva zápasy, oba navíc na soupěřově ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.