Hlavní obsah

Ostuda! Slovenská superstar přišla o významnou trofej

Praha

Co na tom, že patří k absolutní světové špičce v alpském lyžování a jedné z největších postav slovenského sportu. Královna bílých svahů Petra Vlhová přišla o významnou trofej "Křišťálové křídlo", kterou ukradli 9. února během slavnostního večera ze Slovenského národního divadla dosud neznámí pachatelé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Vlhová ve druhém kole obřího slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Petra Vlhová ovládla poslední slalom světového poháru v Kranjské Goře, čímž se dostala do průběžného vedení v této disciplíně. Na svém kontě má čtyřiadvacetiletá hvězda letos už čtrnáct prvenství, a i proto měla převzít prestižní ocenění "Křišťálové křídlo", které se na Slovensku každoročně uděluje osobnostem z celé řady oborů.

Trojnásobná medailistka z mistrovství světa z loňského roku se však prestižní ceny prozatím nedočkala. Tu totiž někdo po skončení galavečera ve Slovenském národním divadle ukradl. "Prosíme o vrácení sošky ´Křišťálové křídlo´, kterou někdo ukradl po skončení slavnostního večera ze zákulisí," žádají organizátoři veřejnost. Zatím marně.

Jak k nešťastné události došlo, popisují slovenská média následovně. Prestižní ocenění se mělo ztratit v době, kdy technici a pomocný personál uklízeli veškeré vybavení a techniku. Soška se měla v té době vyskytovat v zadních prostorách šaten a místností pro zaměstnance. Po ukončení veškerých prací ji však pořadatelé akce hledali marně.

"Oceňování osobností Křišťálovým křídlem má svoji dlouhou tradici a velmi mě mrzí, že se soška ocitla v nesprávných rukách. Pochopitelně tu nejde jen o finanční škodu, a proto jsme se rozhodli podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Ať už byl důvod krádeže jakýkoliv, věřím, že pachatel Křišťálové křídlo vrátí," doufá výkonná ředitelka Křišťálového křídla Katarína Srkala.

Foto: Pier Marco Tacca, ČTK/AP

Slovenská lyžařka Petra Vlhová vyhrála slalom Světového poháru v Kranjské Goře.

Petra Vlhová se s cennou trofejí nesetkala ani během slavnostního večera, v té době totiž závodila v německém Garmisch-Partenkirechnu. Cenu za ni převzal prezident Slovenského olympijského a sportovního výboru Anton Siekel.

Reklama

Související témata: