Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chicago nenastartovala ani pauza, ani dvanáct bodů Satoranského

Posedmé za sebou padli v NBA basketbalisté Chicaga. Nepomohla jim ani pauza kvůli utkání hvězd NBA. V hale United Center, kde se o víkendu největší basketbalové hvězdy soutěže představily, podlehli Charlotte a 93:103. Tomáš Satoranský hrál netradičně na křídle a za 33 minut zaznamenal 12 bodů, osm asistencí a šest doskoků. Trefil čtyři z devíti střel včetně dvou trojek z pěti.

Tomáš Satoranský v zápase Chicaga proti Torontu
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Českého reprezentanta posunula na neobvyklou pozici v sestavě rozsáhlá marodka. Kromě Otto Portera, Lauriho Markkanena a Wendella Cartera, kteří jsou mimo hru delší dobu, nemohli nastoupit ani Chandler Hutchinson, Denzel Valentine, Kris Dunn nebo Adam Mokoka.

Nejlepším střelcem Bulls, jejichž šňůra porážek je nyní nejdelší v NBA, se stal s 22 body veterán Thaddeus Young. Přidal také 11 doskoků. Zach LaVine nasbíral 19 bodů, sedm doskoků a sedm přihrávek. Na straně Hornets si připsal 25 bodů a šest doskoků náhradník Malik Monk.

Chicago ani jednou nevedlo a po zahájení hry minulo 17 tříbodových pokusů. Nakonec dalo trojek sedm z 31. Už v první části nabralo ztrátu třinácti bodů, ve třetí se pak Bulls přiblížili až na 68:70, ale Hornets si závěr pohlídali. Pomohlo jim mimo jiné 25 úspěšných šestek z 29 pokusů.

Bulls ztratili první ze série čtyř domácích duelů právě proti jednomu ze soupeřů, s nímž ve Východní konferenci bojují o poslední postupové místo do play-off. S bilancí 19-37 se nyní nacházejí na jedenácté příčce, Charlotte má o jednu porážku méně. Na osmé Orlando ztrácejí Satoranský a spol. už pět výher.

"Stále před sebou máme spoustu utkání. Jsme v těžké situaci, každý nerad prohrává, musíme ale zůstat soustředění. Je to naše práce," uvedl LaVine.

Nejlepším střelcem večera byl Trae Young, který 50 body pomohl Atlantě zdolat silné Miami 129:124. Jednadvacetiletý rozehrávač Atlanty proměnil osm trojek a 18 z 19 šestek a stal se čtvrtým nejmladším hráčem s 50 body v zápase v historii ligy. "Cítím se skvěle. Měl jsem vydařený večer, navíc máme cennou výhru," řekl Young, jenž nasbíral i osm asistencí.

Ve Filadelfii domácí 76ers zdolali po prodloužení Brooklyn 112:104. Zazářil kamerunský pivot Joel Embiid, který zaznamenal 39 bodů, 16 doskoků a také klíčový blok v poslední sekundě základní hrací doby. Nets už v prodloužení došly síly a vstřelili pouhý bod.

"Joel byl dominantní. V útoku, obraně, skvěle si chodil pro míče a trefil 18 z 19 šestek. A to jsem ho za tu jednu ještě káral, že nedotáhl zápěstí," podotkl s úsměvem trenér Sixers Brett Brown.

Nejlepší celek ligy Milwaukee zvítězil 126:106 v Detroitu. Ke 47. výhře jej dotáhl hvězdný Janis Adetokunbo s 33 body a 16 doskoky. Houston pohodlně zvítězil nad Golden State 135:105, James Harden nastřádal 29 bodů a 10 doskoků. Sacramento dovedl k triumfu 129:125 nad Memphisem Harrison Barnes s 32 body.

Basketbalisté Brooklynu musejí dohrát sezonu NBA bez Kyrieho Irvinga. Sedmadvacetiletý rozehrávač a jasně nejlepší střelec týmu musí kvůli přetrvávajícím problémům s pravým ramenem na operaci a návrat na palubovky podle klubového vedení v tomto ročníku už nestihne.

Bývalý hráč Clevelandu a Bostonu Irving posílil Brooklyn před sezonou a podepsal čtyřletou smlouvu na 136 milionů dolarů. V pouhých dvaceti odehraných zápasech v sezoně nastřílel v průměru 27,4 bodu na utkání a přidal přes šest asistencí a pět doskoků. Nets, kteří navíc hrají celou sezonu bez rekonvalescenta Kevina Duranta, drží i tak ve Východní konferenci sedmé postupové místo s bilancí 25 výher a 29 porážek.

Zápasy NBA:

Atlanta - Miami 129:124, Chicago - Charlotte 93:103 (za domácí Satoranský 12 bodů, 8 asistencí, 6 doskoků), Detroit - Milwaukee 106:126, Golden State - Houston 105:135, Philadelphia - Brooklyn 112:104 po prodl., Sacramento - Memphis 129:125.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články