Nevěra patří k životu. Netrapte se, nahlédněte do galerie a zkuste tipy, jak ji přežít bez úhony.

Sebevědomí na nule

Založila jsem si novou e-mailovou schránku a denně tam přijímám desítky zpráv. Všechny začínají stejně: "Nová zpráva. Tajemnakleopatra dostala zprávu od uživatele ... . Registrovala jsem se na internetové seznamce a jsem v mnoha chatovacích místnostech. Někdo po rozvodu cestuje, jiný se zaměří na postup v práci, další se psychicky zhroutí a skončí na antidepresivech. Já se rozhodla jít jinou cestou. Když si může z kopýtka vyhodil můj manžel a chronický nevěrník, můžu si i já zvýšit sebevědomí pikantní konverzací.

Nuda

Vychovala jsem tři děti a polovinou se podílela na splacení hypotéky. Jen děti vyletěly z hnízda a nebyli jsme svázaní dluhy, manžel chytil druhý dech a stárnoucí žena, kterou potkával každý den posledních pětadvacet let, ho začala nudit. Nebyl čas na zábavu ani dovolené ve dvou, jsem jen obyčejná máma od rodiny, udřená, vyčerpaná, ale plná nadějí v lepší zítřky. O vášni v posteli jsem si poslední roky nechávala zdát a společná témata jsme s mužem vyčerpali už dávno. Nedivím se, že si našel milenku. Jen mě mrzelo, že nezkusil vrátit našemu manželství drive. Přemlouvání nemám v povaze. Chtěl rozvod, neprotestovala jsem.

Na zkoušku

Několik týdnů jsem seděla doma a lelkovala. Děti z kolejí přijely jednou za měsíc a já měla ohromný dům jen pro sebe. Nechodila jsem ani mezi lidi, vždycky jsem se dostala pod palbu trapných rad, že se musím z rozvodu vyléčit šokem a najít si co nejrychleji partnera. Nechtěla jsem muže ani vidět, ale nedalo mi to a zabrousila jsem na seznamku. Muži se to tam jen hemžilo. Mladí, staří, frajeři i břídilové, ženatí, rozvedení, svobodní, vdovci, nesmělí i trestaní, plešatí a pupkatí. Výběr byl skutečně bohatý a první dny jsem se u prohlížení fotek skutečně bavila. Pod neprůstřelnou přezdívkou jsem se registrovala a s pár muži, kteří mi padli do oka, jsem navázala kontakt. Jen mě to ale znechutilo. Moji vrstevníci byli zkušení a zlomení životem, poučovali a vyžívali se v sarkasmu. To mě po rozvodu ještě více zraňovalo.

Zábrany

Dala jsem si od seznamek na několik týdnů pauzu, když jsem se ale vrátila, měla jsem několik nepřečtených zpráv. Bylo mu 21 let, oslovoval mě s respektem a hltal každé mé slovo. Cítila jsem, že se jako ostatní neskrývá mezi řádky, ale je otevřený a upřímný. Když přiznal, že chce cítit lásku zralé ženy a požádal o mou fotografii, podlehla jsem. Vybrala jsem takovou, kde mi prameny vlasů spadly do obličeje a odkrývaly jeho malou část, vykukovaly jen rty s výraznou rtěnkou a roztomilé vrásky kolem očí. Byl jako u vytržení a naléhal na setkání. Tomu jsem se ale zuby nehty bránila. Mohl by to být můj syn. Spojení s ním jsem ze strachu ukončila. Jen jsem fotografii dala jako svou profilovku a na dlouho se odmlčela.

Po svém

Po půl roce jsem se ale nestačila divit. Zprávy od zajíčků se jen hrnuly a moje sebevědomí vystřelilo strmě vzhůru. Po letech jsem si konečně připadala přitažlivá a nemohla se nabažit lichotek. Od prvního setkání je to už rok a půl. Zaměřuji se na vzdálené regiony, kde mě nikdo nezná a jde jen o jednorázovky. Nespíme spolu. Já si zvyšuji sebevědomí, oni se cítí jako mocní dobyvatelé a plní si tajné sny s peprným podtextem. Nebojím se přihodit pár fotografií s nastaveným hrudníkem nebo v kraťáscích, které odhalují až moc kůže. Jsou to ale jen útržky, v celé kráse mě vidí až při setkání. Pohrávám si s fantazií a představami a bavím se, jak jsou mladíčci ve věku mého syna bezradní a omámení zkušenostmi postarší ženy. Takové pozornosti by se mi od vrstevníka nedostalo.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.