Bahenní maska je zázračný lék pro pleť: Jak a kdy ji použít?

Bahenní maska je zázračný lék pro pleť: Jak a kdy ji použít?

Mít co nejkrásnější pleť je snem každé ženy. Existuje spousta návodů a triků, jak toho docílit, a každému vyhovuje něco jiného, i podle typu pleti. Bahenní masky však prospívají všem. V čem jsou tak blahodárné?

Čistí pokožku

Bahenní masky mají skvělé absorpční a čistící vlastnosti. Necháte-li je uschnout na tváři, nasají veškerou mastnotu, nečistoty a škodlivé látky, které se nahromadily v pórech. Při jejich pravidelném používání navíc docílíte toho, že se vám bude pleť mastit čím dál méně a také nečistoty nebudou mít takovou tendenci na pokožce ulpívat. "Bahenní maska opravdu skvěle čistí póry a pleť je pak matná. Používám ji pouze na T-zónu, a maska předčila mé očekávání. Po dlouhodobém pravidelném užívání (jednou až dvakrát týdně) mám pocit, že se póry zanáší mnohem méně a černé tečky téměř zmizely, svěřuje se pravidelná uživatelka bahenních masek v diskuzi na internetu.

Pokračování 2 / 7

Výživa pokožky

Kůže bez nečistot a mastnoty vypadá mladistvěji, zdravěji a je napjatá. Navíc bahenní masky pokožku doplní nezbytnými minerály a solemi, které pleť potřebuje každý den. Díky tomu vypadá také zářivěji, není zarudlá a veškeré pupínky, černé póry a další nedostatky ustupují.

Pokračování 3 / 7

Bojovník proti akné i ekzému

Pokud navíc trpíte na akné, ekzémy a či jiné kožní problémy, bahenní maska pomůže snížit zánět a rychleji zahojit pleť. Pleť také hydratuje, což je jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravé pleti. "S maskami jsem velmi spokojena, mám mírně aknózní pleť, maska mi pleť vyčistí a zmírňuje začervenání," říká další uživatelka bahenních masek ve svém hodnocení.

Pokračování 4 / 7

Pryč s mrtvými buňkami

Vysoká koncentrace důležitých minerálů, jako je sodík, vápník, draslík a hořčík napomáhá také při mytí k odstranění odumřelých kožních buněk. Po odstranění odumřelé kůže zůstane vaše pokožka krásně hladká, navíc vymizí známky stárnutí v podobě drobných vrásek.

Pokračování 5 / 7

Detoxikace

Pomocí bahenních masek můžete pokožku také přirozeně detoxikovat. Obzvlášť vhodné jsou k tomu masky, které obsahují hořčík, protože výrazně pomáhají zvyšovat produkci antioxidantů, jež stimulují krevní oběh. Právě tím pomáhají pokožce zbavit se všech toxinů. Zároveň také čistí ucpané póry.

Pokračování 6 / 7

Jak masku použít?

Existují různé typy bahenních masek, ze kterých můžete vybírat podle toho, jaký problém aktuálně řešíte nebo jakého výsledku chcete dosáhnout. Můžete ji použít až třikrát týdně, vždy však dbejte na to, aby pleť byla předem řádně vyčištěna. Masku nanášejte v tenké vrstvě a jemně vmasírujte. Poté nechte zhruba patnáct minut působit do úplného zaschnutí. Následně opláchněte vodou.

Pokračování 7 / 7

Doma, nebo ve wellness?

Nechcete-li spoléhat sama na sebe a ráda si dopřejete odbornou péči, zajděte si do kosmetického salónu nebo wellness, kde vám bahenní masku udělají profesionálky. A co víc, můžete si zde vychutnat bahenní zábal pro celé tělo a dokonce i pro vlasy! V opačném případě stačí zajít do drogerie, parfumerie či lékárny a koupit si už hotovou masku, kterou jen nanesete na obličej. Bahenní masky existují také v sypké podobě, jako například marocký jíl, který smícháte s vodou v poměru 1:2 a nanesete nejen na obličej, ale i na celé tělo, necháte působit a poté omyjete vodou.

Doporučujeme

Články odjinud