V tabulce střelců se dělí o první místo s Austonem Matthewsem z Toronta. Třiadvacetiletý rodák z Havířova si připsal i asistencí a drží se s 84 body na druhém místě produktivity o 11 bodů za Leonem Draisaitlem, který vyšel ve vzájemném souboji naprázdno.

Lídr NHL Boston zvítězil počtvrté v řadě a soutěž vede o tři body před Tampou Bay. V duelu proti Edmontonu na sebe narazili nejproduktivnější hráči této sezony, Němec Draisaitl a Čech Pastrňák.

Vítězný gól vstřelil Pastrňák v čase 61:14, když využil samostatný únik, do kterého ho vyslal přihrávkou z obranného pásma Krejčí.

David Pastrňák (druhý zleva) slavil s Bostonem další svůj gól a další výhru.
Pastrňák má osobní maximum

„Torey Krug výborně ubránil dva na jednoho, David Krejčí získal puk a vyslal mě do úniku. Gólman mi zkusil vypíchnout puk holí, ale já se trefil mezi jeho nohy,“ popsal rozhodující moment Pastrňák, který se podílel i na vedoucí brance Patrice Bergerona v deváté minutě. V závěru základní hrací doby navíc trefil tyč. Nakonec rozhodl až v nastaveném čase.

Nejproduktivnější hráč ligy Draisaitl se neprosadil po pěti zápasech, ve kterých zapsal 12 bodů, a Edmonton prohrál druhý z pěti zápasů bez zraněného Connora McDavida. „Věděli jsme, že kvůli zraněním Edmonton nasadí spoustu hráčů z nižší soutěže, proto jsme byli připraveni na houževnatého soupeře,“ prohlásil Pastrňák.

„V této hale je to vždycky tvrdá bitva a je dobře, že jsme ji dnes hlavně díky ubráněným přesilovkám a Tuukkovi (brankáři Raskovi) zvládli,“ dodal český kanonýr, který mohl rozhodnout zápas ještě před nastavením, ale v 57. minutě trefil tyč.

Trenér Roman Hamrus a jeho svěřenci bojují o co nejlepší pozici pro play off.
To bude drama! Basketbalisté zdolali jen Kyjov
Fotbalistky Havířova vyhrály v Orlové.
Havířovské fotbalistky ovládly i halový turnaj v Orlové