TOPlist

Japonci mají smartphone, který vám nedovolí pořizovat hanbaté fotografie

nude girl postava stin

Japonský výrobce levných smartphonů Tone Mobile uvedl na trh telefon s názvem Tone e20, který má vskutku unikátní funkci – neumožňuje uživatelům si pořizovat fotografie, na kterých je nahota.

Funkce má název „ochrana smartphonu“, nemá však nic společného s ochranou zařízení, nýbrž s ochranou uživatele. Telefonní aplikace dokáže díky umělé inteligenci analyzovat předměty, které mají být fotografovány, a zajistit, aby se v záběru nevyskytlo něco nevhodného. Pokud se do záběru dostane nahé tělo uživatele, objeví se mu tato obrazovka:

e20 Smartphone
Chcete fotit hanbaté fotky? S aplikací pro focení u smartphonu Tone e20 máte smůlu.

Následně telefon odešle upozornění na zařízení rodiče, které je s ním spárováno. Nahlásí mu polohu, čas, a dokonce silně rozpixelovanou miniaturu nepatřičného obrázku. Výrobce v této souvislosti zdůrazňuje, že tato data nikde neukládá.

e20 Smartphone 01
Tone e20 je na první pohled celkem obyčejný telefon s nudnými parametry. Pozornost si ale získal díky speciálně upravené aplikaci pro focení.

Smartphone jinak disponuje displejem s úhlopříčkou 6,26 palců a rozlišením 720 x 1520 px, čipem Helio P22, 4 GB operační paměti, 64 GB vnitřní paměti a trojitým fotoaparátem s rozlišením 13, 12 a 2 MPx, Androidem 9 a baterií s kapacitou 3900 mAh. Jeho cena činí 19 800 jenů, což je v přepočtu zhruba 4 200 korun.

Autor článku Martin Duchoslav
Martin Duchoslav

Kapitoly článku