Další rasistický zločin v Německu: Mešitu někdo počmáral hákovými kříži

Mešitu ve městě Emmendingen na jihozápadě Německa někdo počmáral hákovými kříži a extremistickými hesly. Vyplývá to z dnešního sdělení policie ve Freiburgu. Podobné čmáranice se objevily rovněž na školce a na základní škole v nedaleké obci Sexau.

Policie zatím neví, kdo je za činy odpovědný, ale předpokládá, že byly motivované rasisticky. Kriminální policie ve Freiburgu vyzvala ke spolupráci veřejnost.

#Emmendingen: Farbschmierereien an #Moschee, #Kindergarten und #Grundschule festgestellt - Zeugenaufruf: https://t.co/LUAWkmi5WlHinweise bitte an die #Kripo #Freiburg unter ☎️ 0761-8825777 pic.twitter.com/EYmbAOQdRW

— Polizei Freiburg (@PolizeiFR) February 21, 2020

Policie uvedla, že barevné čmáranice v Emmendingenu pocházejí pravděpodobně ze středečního večera. V Sexau je dnes ráno objevil školník.

Incident se odehrál v době, kdy se Německo vzpamatovává z šoku způsobeného masakrem v Hanau. Ve středu pozdě večer v tomto hesenském městě 43letý Němec zastřelil devět lidí s migračními kořeny. Německo po rasisticky motivovaném teroristickém činu zpřísnilo ochranu "citlivých zařízení" včetně mešit.

Související

Více souvisejících

Německo Muslimové extremismus rasismus

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy