Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

V Superšéfovi potečou slzy: Zdeněk Pohlreich odhalí tajemství podniku a umlčí majitele

+ Další 2 fotografie
I když se v restauraci U Filipa ve Svitavách snaží dělat všechno poctivě, Zdeněk Pohlreich v převleku s vypůjčenou rodinkou zjistí, že situace zdaleka není tak růžová. Do podniku totiž nikdo moc nechodí, a tak se musí stále dotovat z jiných zdrojů. Ve třetím díle Superšéfa nebude nouze o vypjaté situace i o slzy.

Převlečen za čupr důchodkyni paní Naďu se Zdeněk Pohlreich vydává do restaurace U Filipa. Podnik, který vlastní starý známý Filip Albert (prošel i restauracemi, které se Zdeněk Pohlreich snažil resuscitovat v pořadu Ano, šéfe!), na první pohled vypadá docela nadějně, ovšem skryté kamery i fingovaná rodinka zjistí věci, které asi nikdy neměly vyplout na povrch. Na restauraci U Filipa by nebylo zdánlivě nic zvláštního.

Kde je problém?

V podniku jsou přesvědčeni o tom, že vaří dobře. Kuchař a majitel restaurace Filip a jeho kamarád Martin mají vášeň pro vaření a snaží se dělat takzvaně moderní poctivou gastronomii. Vše by bylo ideální, kdyby zařízení nemusela dotovat Filipova drahá polovička, kadeřnice Aneta. A dokonalé by bylo, kdyby do podniku chodili lidé. Jaké zvraty čekají restauraci po tajné návštěvě Zdeňka Pohlreicha? Vydrží tým 24 hodin, aniž by to vzdal? Slzy totiž potečou ve Svitavách proudem!

Změna myšlení

Zdeněk Pohlreich vysvětluje: „Ve Svitavách v restauraci U Filipa bylo největší výzvou změnit myšlení majitele z idealistického na komerční.“ A dodává: „Hlavní chyba je, že sestavení jídelníčku a popis jídel je takovým tím módním jazykem, že málokdo ví, co na talíř dostane. Ani moje půjčená rodina nevěděla, co bude jíst. A to je velká chyba. Hospoda nemá ohromit. Má nasytit, vonět a lahodit. Navíc na jídlo jsme čekali tak dlouho, že se i venku začalo měnit světlo.“

Když se do debaty během procesu proměny chtěl vložit majitel, Zdeněk Pohlreich ho rázně utnul: „Ty nemůžeš vůbec nic, ty teď budeš jen poslouchat.“ I o tom pořad Superšéf je.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy