Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 2:5Záchranářskou bitvu ovládly Pardubice, Kladno po desáté prohře v řadě spadlo na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Látal 0 : 1
34. Harju 0 : 2
42. Mikuš 0 : 3
49. Zikmund 1 : 3
53. Svačina 1 : 4
55. Jágr 2 : 4
57. Tybor 2 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Kladna se zase o kousek přiblížili sestupu z extraligy. Rytíři v mimořádně důležitém záchranářském souboji podlehli doma v rámci 47. kola Pardubicím 2:5 a po desáté porážce v řadě spadli v tabulce na poslední místo. Výhru Dynama, které má aktuálně na Kladno k dobru tři body, režíroval útočník Martin Látal, jenž zaznamenal gól a dvě asistence.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna, Jan Kolář z Pardubic a Petr Vampola z Kladna.

Článek
Fotogalerie

V brance Rytířů se po třítýdenní pauze objevil Denis Godla, který doléčil poraněný kotník, ze střídačky tým poprvé podporoval někdejší útoční ošlehaný boji v NHL Jiří Tlustý, který do konce sezony rozšířil trenérský štáb Středočechů.

Oba týmy si moc dobře uvědomovaly, co je v sázce, takže místo ofenzivního hokeje sledoval vyprodaný kladenský zimák spíš urputnou bitvu s mnoha souboji. O něco nebezpečnější však přeci jen bylo Dynamo - Zacharčuk ale místo odkryté branky trefil jen boční síť, Vonrka zase po parádní individuální akci, kdy se prokličkoval až před Godlu, místo střelby hledal Tybora, takže ze šance sešlo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Nový asistent trenéra hokejového Kladna Jiří Tlustý.

Kladenští poprvé opravdu vážně zahrozili až v šestnácté minutě, po střele Redlicha zachránila Kantora levá tyčka. Po první změně stran se pak pardubický gólman vytáhl proti zakončení Jágra z pravého křídla.

Rytíři pak pohrdli první přesilovkou v zápase, svou premiérovou hru v početní převaze sice nevyužily ani Pardubice, jenže dlouho je to mrzet nemuselo. Pouhých šest vteřin po návratu Hovorky na led totiž Paulovič narýsoval krásnou přihrávku Látalovi, jenž neměl problém trefit opuštěnou branku.

Autor prvního gólu sice vzápětí po faulu mazal na trestnou lavici, jenže v oslabení si objel Godlovu klec Švéd Harju a pouhých 129 vteřin po Látalovi přidal druhou trefu Dynama. Kladno bylo jako opařené a jen těžko hledalo morální síly na odpověď.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Matej Paulovič z Pardubic stíhá kladenského Petra Vampolu v důležitém extraligovém utkání.

Zkraje třetí části hry si navíc vybral slabší chvilku Godla, který si nahození Mikuše mířící mimo tři tyče nešťastně srazil do branky a Pardubice vedly už 3:0. Rytíři se prvního zásahu dočkali v 49. minutě, kdy Zikmund v přesilovce doklepl v pádu puk za záda Kantora a dal domácím malou jiskřičku naděje.

Jenže ta byla celkem rychle uhašena. Přesilovková rána Kousala sice skončila na tyči, o chvíli později ale nachytal Svačina Godlu a vstřelil čtvrtý gól hostů. Necelých šest minut před koncem základní hrací doby sice Jágr z hranice brankoviště snížil, jenže v 57. minutě upravil na 5:2 ro hosty Tybor. Při pokusu o zákrok se navíc zranil Godla, takže zbylé minuty musel dochytat Cikánek.

47. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin, O'Donnell), 55. Jágr (Zikmund) - 32. Látal (Paulovič), 34. Harju (Poulíček), 42. J. Mikuš (Látal, Kusý), 53. Svačina (Látal), 57. Tybor (R. Kousal, Vondrka). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Kladno: Godla (57. Cikánek) - Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Strnad, P. Machač, Redlich - Melka, Stach, O'Donnell - Hajný, T. Kaut, Hovorka. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: