Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Odporný byznys na Slovensku: Zdravotníci úmrtí nenahlašují lékaři, ale pohřební službě

Odporný byznys na Slovensku: Zdravotníci úmrtí nenahlašují lékaři, ale pohřební službě
Zdroj: TV Markíza
+ Další 2 fotografie
Byznys
Na Slovensku se vyskytl zvláštní druh byznysu, kdy zdravotníci, kteří jsou do něj zapleteni, úmrtí pacienta nenahlásí lékaři, ale zavolají rovnou pohřební službu. Takto zdravotníci si vydělávají nelegálními úplatky, do tohoto kšeftu tak nejsou zapleteni jen oni, ale také zaměstnanci pohřebních služeb.

Po úmrtí pacienta zdravotníci nenahlásí smrt lékaři, ale rovnou volají do pohřební služby. Muž, kterého na Slovensku zatkli muži z Národní kriminální agentury, zkráceně NAKA, se cítí nevinně, ale velmi otevřeně se s nimi pobavil o tom, jak byznys s mrtvými funguje.

Spolupráce pohřební služby

Róbert Molnár z Nových Zámku pracuje v pohřební službě, minulý týden ho zatkli policisté z NAKA. "Před dveřmi na mě čekali tři ozbrojení muži, kteří mi řekli, že mi vše vysvětlí," popsal Molnár TV Markíze zásah policie z NAKA.

Když jim vysvětlil, o jaký byznys se vlastně jedná, rozhodli se tedy navštívit Fakultní nemocnici s poliklinikou v Nových Zámcích a vyslechli jednoho ze sanitářů. Tento muž občas dostal peníze za své služby, což potvrdil právě Molnár.

Ukázal prstem na bratra

Byznys s mrtvými je na Slovensku veřejným tajemstvím. Za podařený tip se podle zdroje televize může dostat v přepočtu až 2500 korun. Někteří zdravotníci prý volají pohřební službě přímo z mobilů pozůstalých, to jim slouží jako krytí. Molnár podobné praktiky odmítá, ale odkázal policii na svého bratra.

Bratr Molnára je spolumajitelem pohřební služby. Když jej televize zkontaktovala, oznámil jim, že je pracovně mimo zem. Na obvinění Róberta bude prý reagovat až se poradí s právníkem.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy