Meghan s Harrym sice značku Sussex Royal využívali od loňského roku, investovali do ní i peníze. Stejně tak ji používali na svých oficiálních webových stránkách, jenže s tím už je teď konec.

Královna dala jasně najevo, že si nepřeje, aby se oháněli slovem královský a z Harryho slavného původu tak těžili, aniž by přitom vykonávali královské povinnosti. „Protože vévoda a vévodkyně ze Sussexu odstoupili jako starší členové královské rodiny a nyní usilují o finanční nezávislost, bylo třeba v tomto kontextu přezkoumat použití slova Royal. Jednoduše jim nemůže být povoleno, aby se prodávali pod značkou Royal,“ tvrdil zdroj Daily Mailu a nyní je již jasné, že se nemýlil.

A ačkoliv se britská média začala rázem plnit informacemi, že Američance Meghan se takové omezování nelíbí a hodlá královnin zákaz porušovat, jelikož jí v tom prý nic právně nebrání, pravda je nakonec jinde.

Brunetka i její manžel museli sklopit uši a začít poslouchat. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu nemají v úmyslu požívat 'SussexRoyal' v žádném smyslu po jaru 2020," uvedla mluvčí známé dvojice s tím, že pár hodlá založit novou neziskovou organizaci. Ani ta ale kvůli specifickým pravidlům britské vlády neponese jméno Sussex Royal Foundation.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
97 fotografií