Patočka má sám velký problém. Co se snažil schovat šaškováním proti Křečkovi?

21.02.2020 21:21

Publicistka Karolína Stonjeková se pustila do bývalé ombudsmanky Anny Šabatové a Jakuba Patočky, velkého kritika současného ombudsmana Stanislava Křečka. Podle Stonjekové se možná Patočka snaží protesty proti Křečkovi zastřít, že má sám problém.

Patočka má sám velký problém. Co se snažil schovat šaškováním proti Křečkovi?
Foto: Repro ČT
Popisek: Ombudsman Stanislav Křeček

Jakub Patočka z Deníku Referendum před nástupem Stanislava Křečka do úřadu ombudsmana svolával veřejnost k občanské neposlušnosti. Byl odhodlán usadit se před kancelář Veřejného ochránce práv a odmítal pustit Křečka do úřadu.

V den D v Brně k občanským protestům opravdu došlo, ale policie zjednala pořádek a Křečkovi zařídila volnou cestu do úřadu. Několik demonstrantů bylo zadrženo.

Publicistka Karolína Stonjeková se zamyslela nad tím, jaké má Patočka důvody k tak viditelným protestům. „Mám pocit, že Patočkův aktivistickej humbuk má jen zakrýt jeho vlastní průsery...“ napsala Stonjeková.

Poté ocitovala pár vět z textu uveřejněného na serveru Pravý prostor.

„Jakub Patočka, který byl manželem spolužačky Kláry Mauerové, pomáhal zprostředkovat kontakty pro vyřízení opatrovnictví dívky Anny, za kterou se vydávala Barbora Škrlová. Tedy pomáhal falšovat identitu této ženy, zapletené do týrání obou chlapců. Anna Šabatová, tehdy zástupkyně ombudsmana, nenahlásila úřadům existenci údajné třináctileté Aničky a pomáhala rodině vytvořit pro ni novou identitu a zajistit jí poručnictví.“

Karolína Stonjeková přemýšlí nad počínáním Jakuba Patočky

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…