Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Koronavirus se šíří Evropou: Itálie má první oběť, Milán zavírá školy a restaurace

Koronavirus se šíří Evropou: Itálie má první oběť, Milán zavírá školy a restaurace
Zdroj: profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
kroonavirus
Itálie má první oběť koronaviru. Je jí osmdesátiletý muž z Padovy. V Itálii se v posledních dnech zvýšil počet nakažený smrtícím virem. V karanténě je v současné době 250 lidí včetně 149 lékařů a sester a jejich rodinných příslušníků.

Už není pochyb o tom, že koronavirus se šíří Evropou. První oběť hlásí Itálie. Jedná se o osmdesátiletého muže, který před onemocněním Čínu nenavštívil. Milán se již uchýlil k opatřením, aby se koronavir nešířil.

V několika obcích na jihovýchodě Milána byly v pátek zavřené školy, úřady, restaurace nebo bary. V pátek přibylo 14 případů v Lombardii a dva v Benátsku. Muž, který zákeřnému viru podlehl, byl v péči lékařů deset dní.

Premiér Giuseppe Conte se snažil uklidnit italskou veřejnost tím, že není důvod k obavám. "Plán jsme připravili v posledních dnech, protože bylo jasné, že by se mohlo stát to, co se nakonec stalo," řekl ministr zdravotnictví Robert Speranza.

"Případy zaznamenané v Lombardii jsou prvními zaregistrovanými na území Itálie a to nás dovedlo do nové fáze," dodal podle Novinky.cz odborník na infekční nemoci z římské nemocnice Spallanzani Giueseppe Ippolito.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy