Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Newey již pracuje na projektu 2021

Newey již pracuje na projektu 2021

Změny jsou velké a čas omezený

Red Bull letos hlásí návrat do boje o titul, ale jako všichni ostatní nesmí zanedbat přípravu další generace vozů, která nastoupí již příští rok. Vyšší technický ředitel Red Bullu Adrian Newey tak vývoj současného vozu přenechává podřízeným a sám již s malou skupinkou kolegů začíná kreslit auto pro sezonu 2021.

"Tento rok samozřejmě musíme zvládat dva projekty. Vozu RB16 chceme dát maximum, ale RB17 bude prvním monopostem navrženým podle velmi odlišné sady pravidel," řekl šéf týmu Christian Horner.

"Proto se Adrian již do značné míry soustředí na RB17. Zdroje jsou omezené a bude složité připravovat se, aniž by se kompromisy dotkly konkurenceschopnosti aktuálního vozu. Podle mě máme nyní dostatek zdrojů pro oba projekty, ale samozřejmě je budeme potřebovat přesunout na ten nový. Řekl bych, že asi tak ve třetině sezony."

Podle tohoto vyjádření Red Bull počítá s tím, že ve F1 bude pokračovat i po roce 2020, což ale ještě nemá stvrzené černé na bílém s majiteli série.

"Rozhovory pokračují. Snad se nám podaří vše uzavřít v průběhu nejbližších týdnů. Obě strany se chtějí dohodnout a v takovém případě se obvykle najde kompromis. Nemyslím, že to bude před Melbourne, ale očekávám to v první polovině tohoto roku," odhadl Horner.

Současně potvrdil, že poslední otázky zabraňující podpisu smlouvy se týkají financí. V předchozí smlouvě si Red Bull vyjednal druhý nejvyšší bonus za účast ve F1, hned po Ferrari.

Někde uvnitř již Newey ořezává své legendární tužky