TOPlist

Windows 10 se připravují na život bez dlaždic. Insideři dostávají nové barevné ikony

icons

Na konci loňského roku představil Microsoft nové logo systému Windows a také zbrusu nový balíček ikon aplikací a některých systémových funkcí. Tyto ikony nyní dostávají Insideři, kteří odebírají nová sestavení Windows v rychlém kanále.

Nové ikony napříč celým systémem

Nové ikony mají být dalším dílem designové obměny Windows, kterou Microsoft pojmenoval jako Fluent Design. Ikony na první pohled zaujmou větší barevností, neboť u některých aplikací střídají monochromatické ikony původně určené do živých dlaždic.

Jak ovšem dokazuje systém Windows 10X pro skládací zařízení, Microsoft hodlá dlaždice postupně opouštět, a tím pádem přestanou monochromatické ikony dávat smysl. Druhým důvodem je bezesporu také fakt, že spousta aplikací pro Windows již má své protějšky na mobilních platformách Android a iOS, a Microsoft touží po tom vzhled ikon těchto aplikací sjednotit.

Kdy dojde k ostrému nasazení nové sady ikon, zatím netušíme, pravděpodobně ale nebude nutný update celého systému, ale pouze aktualizace samostatných aplikací kdykoliv v příštích měsících.

Nový kalendář

Microsoft také v rychlém kanále aktualizací také na Insiderech testuje nový vzhled kalendáře, poprvé jej bylo možné vyzkoušet v sestavení s číslem 19564 z minulého týdne.

calendar

Nový kalendář má dostat 30 nových témat, vylepšený měsíční náhled s podoknem denní agendy, zjednodušené vytváření události a také snazší navigaci mezi účty. Nové funkce je možné v Insider programu aktivovat posuvníkem.

Nastavení grafiky

V posledních dvou testovacích verzích Windows si také lze hrát s novým nastavením grafické karty, konkrétně lze vybírat, jaký grafický akcelerátor budou vybrané aplikace využívat.

setup

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku