Hlavní obsah

Plzeň dominovala! Slavii spasili útočníci, Liberec si po Spartě podal i Bohemku

dos, panSport.cz
Aktualizováno

Další zaváhání už obhájce titulu nepřipustil. Fotbalisté pražské Slavie po porážce s Bohemians porazili ve 22. kole Fortuna ligy Opavu po brankách Musy a Tecla 2:0 a nadále s velkým náskokem vedou tabulku. V druhém utkání navázal Liberec na výhru z Letné, když porazil Bohemians 3:1. Bez branek skončil duel Mladé Boleslavi a Slovácka. V posledním dnešním utkání si Plzeň poradila s poslední Příbramí jasně 4:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Kalvach se postaral o úvodní branku utkání

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie začali proti Opavě plnit roli favorita od úvodních minut, i přes několik šancí se však dlouho nedokázali gólově prosadit. To se povedlo až po chybě hostující obrany Petaru Musovi, který si tak připsal premiérový gól v sešívaném dresu.

Pojistku mohl ve druhém poločase přidat Olayinka, jeho branku však rozhodčí pro ofsajd neuznal. Definitivní jistotu tak přinesla Slavii až 84. minuta, ve které se prosadil Tecl a uzavřel skóre na konečných 2:0.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Na snímku zleva Matěj Hrabina z Opavy a Lukáš Provod ze Slavie

Liberec skolil další pražský klub

Ve výborném vstupu do jarní fáze pokračují fotbalisté Liberce, kteří si po výhře na Letné (2:0) poradili i doma s přemožitelem Slavie pražskými Bohemians 3:1. Severočeši šli do vedení v 16. minutě, když se z penalty trefil Mara, hosté však o jedenáct minut později díky Nečasovi vyrovnali.

Radost jim však vydržela jen devět minut a Kuchta vrátil domácím vedení. Čerstvá posila ze Slavie Kuchta se postarala i o třetí gól domácích, když v 50. minutě uzavřela skóre na 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slovanu Liberec se radují z prvního gólu.

Střelecká bída Boleslavi i Slovácka

Jak Mladá Boleslav, která v prvním jarním kole schytala debakl v Českých Budějovicích 0:3, tak Slovácko, jenž doma padlo s Baníkem 0:1, prokázaly, že nula v kolonce gólů z prvního utkání nebyla náhodná. Vzájemný zápas skončil remízou 0:0 a oba týmy tak nadále čekají na první jarní branku.

Středočeši navíc nevyhráli v lize už čtvrtý zápas v řadě a marně zatím hledají náhradu za útočníky Mešanoviče a Komličenka, kteří klub v zimní přestávce opustili.

Bucha rozstřílel Příbram

Že hraje druhý tým tabulky s posledním, bylo ve Štruncových sadech znát od prvních minut. Plzeň se proti Příbrami dostala do vedení již ve čtvrté minutě po střele Kalvacha, o třináct minut později pak prostřelil Kočího Bucha a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Dominance Západočechů pokračovala i ve druhém poločase. V 62. minutě se střelou zpoza vápna podruhé v zápase prosadil Pavel Bucha, aby o devět minut později završil z pokutového kopu hattrick a uzavřel na konečných 4:0.

Program 22. kola:
Sobota
Mladá Boleslav - Slovácko 0:0
Slavia - Opava 2:0
Branky: 32. Musa, 84. Tecl
Liberec - Bohemians 3:1
Branky: 17. Mara, 36. a 50. Kuchta - 27. Nečas
Plzeň - Příbram 4:0
Branky: 4. Kalvach, 17., 62. a 71. Bucha
Neděle
14:30 Karviná - Teplice
14:30 Zlín - České Budějovice
17:00 Olomouc - Sparta
Pondělí
18:00 Ostrava - Jablonec

Reklama