Premier League - souhrn 27. kola

22.02.2020, 15:22, aktualizováno 24.02.2020, 22:54
Komentáře a souhrny
Liverpool otočil souboj s West Hamem a pokračuje ve spanilé jízdě. Manchester City nakonec přece jen přetlačil Leicester City a upevnil si průběžnou druhou pozici. Chelsea konečně bodovala naplno, když si poradil s městským rivalem Tottenhamem. Man Utd přetlačil Watford, zatímco tři body mají také Wolves a Arsenal.

Liverpool FC - West Ham United 3:2

24.02.2020 21:00

Góly: 9. Georginio Wijnaldum, 68. Mohamed Salah, 81. Sadio Mané - 12. Issa Diop, 54. Pablo Fornals

Pondělní dohrávka sedmadvacátého kola nabídla na Anfield Road až nečekaně dramatickou podívanou do poslední chvíle. Domácí Liverpool ještě pětadvacet minut před koncem prohrával s West Hamem United a až díky gólům v závěru zvládl přece jen potvrdit roli favorita a připsat si po výsledku 3:2 již osmnácté ligové vítězství v řadě za sebou.

Reds se sice ujali brzkého vedení zásluhou Wijnalduma, jenže West Ham bezprostředně nato srovnal hlavičkou Diopa a krátce po změně stran se dokonce ujal šokujícího vedení díky trefě Pabla Fornalse. Hostům se však nabytý náskok nepodařilo udržet nadlouho, a to především kvůli hrubce brankáře Fabianského, jemuž propadla mezi nohama chabá střela Salaha. Devět minut před koncem pak dokonal druhý zvrat večera Sadio Mané a udržel tak Liverpoolu luxusní 22bodový náskok na čele, zatímco West Ham zůstává osmnáctý.

West Ham, který opět nastoupil v základní sestavě s Tomášem Součkem, se především v první půli prezentoval statečným výkonem, a to obzvláště s přihlédnutím k tomu, že hned v deváté minutě inkasoval. Excelentní centr Trenta Alexandera-Arnolda sedl na hlavu Georginia Wijnalduma, jenž nelehkou hlavičku zvládl s bravurou a Fabianski se natahoval marně.

Místo prvního kroku domácích za snadným triumfem však bylo srovnáno sotva tři minuty nato. Snodgrassův rohový kop na přední tyči našel Issu Diopa, který potvrdil střeleckou formu z posledních týdnů a svým třetím zásahem v šesti zápasech připravil brankáře Alissona o dlouhou nepřekonatelnost, která se táhla již sedm zápasů od prosince loňského roku. Liverpoolští mohli získat vedení zpět na svou stranu ještě do přestávky, jenže Alexander-Arnold zamířil těsně vedle a Virgil Van Dijk z rohového kopu svou hlavičkou jen olíznul břevno.

Bezprostředně po změně stran museli hosté vynuceně střídat, když zdravotní potíže potkaly solidně hrajícího Součka, avšak právě jeho náhrada se vzápětí postarala o umlčení domácích příznivců třetím gólem večera. Pablo Fornals si v pokutovém území počkal na přízemní centr Declana Rice, chladnokrevně uklidil míč přesně k tyči a liverpoolská ligová neporazitelnost byla rázem v ohrožení.

Na čísle 43 se však nakonec tato úctyhodná šňůra Reds nezastavila. V 68. minutě totiž povedená kombinace domácích skončila Robertsonovou pobídkou Salahovi v hloubi pokutového území, a přestože egyptský forvard netrefil míč vůbec dle svých představ, Lukasz Fabianski si trestuhodně nechal chabou ránu propadnout mezi nohama.

V dalším souboji se Salahem si již polský gólman počínal jistěji a podržel svůj tým alespoň ne remízovém stavu, avšak devět minut před koncem již dokonání obratu Liverpoolu nezabránil. Zablokovanou ránu stihl zavčasu doběhnout Alexander-Arnold a svou dvanáctou ligovou asistencí v sezoně vybídl ke snadnému zakončení do prázdné branky Sadia Maného. Senegalský forvard vzápětí přidal po pasu téhož hráče dokonce i další trefu, ale tentokráte mu radost zhatil pro ofsajd verdikt videorozhodčího. Místo toho tak hosté mohli podniknout ještě jeden útok a málem soupeře šokovali do třetice, když se v úniku ocitl střídající Bowen, jehož šanci na poslední chvíli zneškodnil vyběhnuvší Alisson.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Everton FC 3:2

23.02.2020 17:30

Góly: 27. Edward Nketiah, 33. Pierre-Emerick Aubameyang, 46. Pierre-Emerick Aubameyang - 1. Dominic Calvert-Lewin, 45+4. Richarlison

Zápasy Arsenalu s Evertonem patří k vůbec nejgólovějším střetnutím Premier League, a to se na Emirates Stadium potvrzovalo i nyní doslova od úvodních minut. Bláznivá první půle nabídla po dvou trefách na obou stranách a bezprostředně po změně stran se skóre přepisovalo znovu po trefě Aubameyanga. Jen kvůli smůle v zakončení a výbornému výkonu Bernda Lena už další branky nepadly a Arsenal tak vydřel důležité vítězství 3:2.

Kdo dorazil k televizním obrazovkám či na svá místa na stadionu s minutovým zpožděním, přišel již o první zásah večera. Bránění přímého kopu Evertonu hrubě nezvládl Sead Kolašinac, jenž se nechal strhnout k náběhu k vlastní brance a narušil tak ofsajdovou linii svých spoluhráčů. Hosté toho beze zbytku využili a Dominic Calvert-Lewin tak už v první minutě poslal hlavou svůj tým do vedení.

"Kanonýři" se však ani katastrofálním nástupem do hry nenechali rozhodit a po zbytek poločasu na hřišti dominovali. Přispělo k tomu i vynucené střídání hříšníka Kolašinace, jehož nahradila nastupující hvězda domácích Bukayo Saka, a právě osmnáctiletý odchovanec Arsenalu excelentním centrem našel v 23. minutě Eddieho Nketiaha, jenž šikovně z voleje usměrnil míč placírkou k tyči.

Rozjetí domácí se nespokojili jen s brzkým srovnáním a pár minut nato zdárně skóre otočili. David Luiz využil rozevřené obrany soupeře a sladil ideálně svou kolmici s náběhem Pierra-Emericka Aubameyanga, který v samostatném úniku nezaváhal a přesnou ranou k tyči obstřelil bezmocného Jordana Pickforda.

Navzdory převaze a zaslouženému obratu však Gunners svůj náskok do přestávky neudrželi, neboť znovu zaváhali u protivníkovy standardní situace. Domácí obrana sice zprvu odvrátila rohový kop, jenže Gylfi Sigurdsson míč zpoza šestnáctky okamžitě vrátil do ohně, a jelikož se hráči v červených dresech nestihli zavčasu vysunout, mohl Richarlison po hlavičkovém přisunutí Yerryho Miny procpat zblízka míč pod Berndem Lenem.

Atraktivní podívaná plná šancí na obou stranách pokračovala i po změně stran a stejně tak se skóre měnilo bezprostředně po restartu hry. Tentokráte však zaspali hosté při bránění Aubameyanga, jenž důraznou hlavičkou do země přetavil centr Pépého v opětovné vedení Arsenalu.

Bylo tak znovu na Evertonu, aby vrhl síly kupředu, a to se Toffees skutečně dařilo. Útočná dvojice Richarlison a Calvert-Lewin se dostala hned do několika slibných příležitostí, ovšem buď jejich zakončení zamířilo mimo tři tyče, anebo zasáhl výborný Leno. Německý brankář se musel obzvláště vytáhnout proti Calvertu-Lewinovi, jenž se zničehonic ocitl s míčem u nohou sám v hloubi šestnáctky, ale Leno takřka házenkářským zásahem dokázal míč zastavit.

Poklidný závěr utkání mohl Arsenalu po Pickfordově zaváhání v rozehrávce vystřelit střelec první branky Nketiah, avšak jeho povedená rána skončila ke smůla mladého anglického forvarda jen na břevně. Místo toho tak příznivci na tribunách Emirates Stadium museli trnout i nadále při každé z četných ztrát svého týmu ve středu pole a rychlých kontrech Evertonu, kdy se opět musel včasným vyběhnutím před Richarlisonem vytáhnout Leno.

Závěrečné pětiminutové nastavení se neslo v usilovné honbě hostí za vyrovnáním, k němuž měl nejblíže neúnavný Calvert-Lewin, jenž se dostal do zakončení z nadějné pozice po dalším selhání Arsenalu při bránění rohového kopu, avšak svou hlavičku poslal těsně vedle. Arsenal tak s vypětím všech sil ubránil vedení až do konce a může slavit další cenné vítězství, díky němuž může stále držet naději na posun ligovou tabulkou vstříc pohárovým příčkám.

Více informací k zápasu

Manchester United - Watford FC 3:0

23.02.2020 15:00

Góly: 42. Bruno Fernandes (pen.), 58. Anthony Martial, 75. Mason Greenwood

Třetí čisté konto v řadě udrželi v Premier League hráči Manchesteru United. Ti byli v zápase s Watfordem lepším celkem a nakonec zvítězili 3:0. Skóre otevřel z penalty Fernandes, po pauze navyšovali Martial a Greenwood.

Přitom Hornets mohli jít hned v úvodu do vedení. Matić si neporozuměl s Maguirem a zakončoval mohl ze solidní pozice Deeney, ideální moment pro střelu však prováhal a Shaw mu balón odebral. Poté Hughes pustil přihrávku na Doucourého, ten ale nedokázal propálit De Geu.

Nejistý zákrok jeho protějška Fostera zase v sedmnácté minutě přinesl šanci Wan-Bissakovi, jehož rána z voleje ovšem zamířila jen do boční sítě. Po půl hodině se blýskl proti Doucourému znovu De Gea, na opačném konci hřiště nedokázal přesně vystřelit Fred.

Poté však unikající Bruno Fernandes obešel gólmana Fostera a ten ho sestřelil k zemi. Sám faulovaný se ujal exekuce následného pokutového kopu a s přehledem proměnil. Brzy mohl Portugalec přidat druhou branku, jenže mezi tři tyče špičkou míč nenasměroval.

Pět minut po pauze Watford dotlačil míč do sítě, jenže Deeneyho trefa nemohla být kvůli hře rukou uznána. Své vedení tak zdvojnásobili Red Devils a nebylo to ledajakým způsobem. Anthony Martial nejprve nedokázal Fostera překonat, poté si však u brankové čáry pohrál s bránícím hráčem a gólmana přehodil. 2:0.

Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby byl zatlučen pověstný hřebíček do sršní rakve. Mason Greenwood si vyměnil míč s Fernandesem a levačkou jej poslal za Fosterova záda. Hornets se už skórovat nepovedlo i proto, že Deulofeu trefil spojnici a Ighalo tyč, a tři body tak zůstaly na Old Trafford.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Norwich City 3:0

23.02.2020 15:00

Góly: 19. Diogo Jota, 30. Diogo Jota, 50. Raúl Jiménez

Sebemenší problém neměli o evropské poháry bojující Wolves v duelu šestadvacátého kola proti poslednímu Norwichi. V první půli je do dvougólového vedení dostal Jota, na konečných 3:0 upravoval po pauze Jiménez.

V osmé minutě přitom mohli jít do vedení "Kanárci". Pukkiho šajtle z malého vápna přinutila Patrícia k prvnímu zákroku. Úvodní gól však vstřelili domácí. Doherty se na hranici pokutového území otočil s míčem a našel Dioga Jotu, který také z původní pozice zády k brance vystřelil a mezi brankářovýma nohama procpal míč do sítě.

Po půl hodině hry se Diogo Jota dočkal druhé branky. Po přetaženém centru z pravé strany vracel míč do ohně Saïss, na portugalského forvarda pak už čekalo snadné sousto a ze dvou metrů uklidil balón do zcela odkryté branky. V závěru poločasu mohl zvýšit Neves, Krul však brilantně vytáhl jeho pokus na břevno a na roh.

Co se nepovedlo jemu, to pět minut po návratu ze šaten dokázal Raúl Jiménez. Prošel obranou jako nůž máslem, nesobecky však ještě přihrával Jotovi. Tomu v završení hattricku zabránila tyč, mexický kanonýr už ale do prázdné brány v klidu míč dorazil.

Zbytek utkání se už nesl ve značně poklidnějším duchu, až v samotném závěru musel Krul zlikvidovat Dohertyho hlavičku z malého vápna. Norwich už byl neškodný a zůstává tak jednoznačně nejhorším týmem Premier League. Wolves jsou osmí.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester City 0:1

22.02.2020 18:30

Góly: 80. Gabriel Jesus

Přímý souboj o druhé místo ovládl Manchester City. Hosté sice měli více ze hry a vytvořili si jako již tradičně řadu slibných šancí, jenže jejich marnost v koncovce podtrhl Segio Agüero neproměněným pokutovým kopem a zdálo se, že utkání dospěje k bezbrankové remíze. Až deset minut před koncem prolomil skóre střídající Gabriel Jesús a stanovil konečný výsledek 1:0. Tým Pepa Guardioly tak navýšil svůj náskok právě před svým sobotním soupeřem na sedm bodů, zatímco Foxes navzdory porážce drží na čtvrtou Chelsea šestibodový odstup.

První půle nabídla vyrovnanou podívanou, která se odehrávala především ve středu hřiště s nevelkým počtem brankových příležitostí, ovšem celé utkání se mohlo odvíjet zcela jiným způsobem, kdyby Jamie Vardy po zaváhání Laporteho svůj samostatný únik nezakončil jen do tyče. Na opačné straně o sobě po celých devadesát minut dával výrazně vědět bývalý hráč Leicesteru Riyad Mahrez, jenž prověřil dalekonosnou ranou pozornost Kaspera Schmeichela, jehož vzápětí ohrozil i Ilkay Gündogan. Když pak z přímého kopu neuspěl ani James Maddison, šlo se do kabin za stavu 0:0.

To po změně stran již bylo před brankou domácího týmu rušněji. Nejprve musel Schmeichel bravurně zneškodnit ránu Kevina De Bruyneho a poté musel čelit pokutovému kopu, když Gündoganovu ránu zastavil zdviženou rukou Praet a na radu videorozhodčího se mohl k penaltě postavit Sergio Agüero. Argentinský forvard však stejně jako jeho spoluhráči v minulých týdnech v této disciplíně selhal, neumístěnou ranou nechal vyniknout Schmeichela a Citizens tak trestuhodně neproměnili již čtvrtou penaltu po sobě.

Poté, co Agüero proti výtečnému Schmeichelovi neuspěl ani s další přízemní ranou, přepustil své místo na trávníku Gabrieli Jesúsovi, jenž byl na rozdíl od minulého zápasu s West Hamem v zakončení nekompromisní a prosadil se hned po třech minutách. Po skvělé průnikové přihrávce Mahreze si Jesús přepustil míč na pravačku a trefil se okolo vyběhnuvšího brankáře Leicesteru přesně k přední tyči. Generálka na očekávaný duel Ligy mistrů s Realem Madrid se tak Citizens vydařila, z King’s Power Stadium si odváží všechny body za výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Burnley FC - AFC Bournemouth 3:0

22.02.2020 16:00

Góly: 53. Matěj Vydra, 61. Jay Rodriguez (pen.), 87. Dwight McNeil

Fotbalisté Burnley v rámci sedmadvacátého kola Premier League porazili na domácí půdě 3:0 Bournemouth. Jednou brankou se na výhře svého celku podílel i český útočník Matěj Vydra. Zbylé branky přidali Jay Rodriguez a Dwight McNeil.

Už v jedenácté minutě měl domácí Vydra první šanci. Ten na hrotu obešel dvojici stoperů, ale z exkluzivní pozice vystřelil jen doprostřed branky na dobře postaveného Ramsdalea.

O deset minut později se hosté dostali do vedení, jejich branku však poté sudí odvolali. Surmanův centr z levé strany byl v chumlu těl prodloužen směrem k zadní tyči a Joshua King pohotově uklidil míč z malého vápna do sítě. Kontrola u videa však poté zjistila, že balón se ke Kingovi dostal od ruky Philipa Billinga.

Bournemouth se však po chvilce dostal do další šance. King skvěle odcentroval z levého kraje pokutového území, Harry Wilson si dobře naběhl k zadní tyči, ale pak trefil jen ruku rychle reagujícího Popea.

Před koncem prvního poločasu Pope rozehrál na jednoho z obránců, jehož dlouhatánský nákop spadl přesně do běhu Matěje Vydry. Ramsdale ale vystartoval z branky a nenechal se přelobovat.

V 53. minutě se poprvé opravdu měnilo skóre. Matěj Vydra dostal ze středového kruhu další z celé řády přihrávek do běhu. Ve vápně si zasekávačkou povodil Francise a tentokrát stihl vystřelit před rychle se přibližujícím brankářem Ramsdalem.

Hosté měli opravdu smůlu, přišli totiž o další gól. Callum Wilson uprostřed hřiště jednoduše odešel Meeho a dostal se do přečíslení, které vyřešil přihrávkou doprava na svého jmenovce Harryho Ten svou šancí nepohrdl a z hranice malého vápna propasíroval míč skrz Popea. Jenže těsně před rychlým protiútokem na opačném konci hřiště zahrál v pokutovém území rukou Adam Smith a domácí dostali možnost zahrávat pokutový kop.

Míč si na penaltový bod postavil Jay Rodriguez a s velkým přehledem zakončil ze svého pohledu do pravého horního rohu.

V 87. minutě domácí definitivně potvrdili své vítězství. Když už se zdálo, že se Bournemouth zabydlí na útočné polovině, tak přišla laciná ztráta a nesmělý protiútok do otevřené obrany v podání Dwighta McNeila. Ten si navedl míč na levou nohu a tvrdou ranou z dvaceti metrů nedal mladému brankáři sebemenší šanci.

Burnley patří osmé místo, Bournemouth je šestnáctý.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Newcastle United 1:0

22.02.2020 16:00

Góly: 44. Patrick van Aanholt

Fotbalisté Crystal Palace v rámci sedmadvacátého kola Premier League porazili na domácí půdě 1:0 Newcastle. Zápas těsně před koncem prvního poločasu z přímého kopu rozhodl Patrick van Aanholt.

První šanci měli domácí v sedmé minutě. Gary Cahill výborně hlavičkoval před brankou, a tak musel zasáhnout brankář. Martin Dúbravka vytáhl proti střele domácího stopera velmi dobrý zákrok.

Už to vypadalo, že první poločas další zajímavý moment nenabídne, když ve 44. minutě domácí dostali možnost přímého kopu. Toho se ujal Patrick van Aanholt a trefil se náramně. Levačkou míč nasměroval ke vzdálenější tyči a Dúbravka byl bez šance.

I po přestávce byli domácí lepším celkem. Jordan Ayew se dostal do dobré střelecké pozice, ale pálil bez výraznější přípravy. Jeho rána se odrazila od tyče mimo.

Katastrofický průběh zápasu pro Newcastle dokonal Valentino Lazaro, který v páté minutě nastavení poslal k zemi unikajícího Wilfrieda Zahu a sudí nemilosrdně tasil červený kartonek.

Crystal Palace vyhrál poprvé v roce 2020 a patří mu třinácté místo, Newcastle je čtrnáctý.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Brighton & Hove Albion 1:1

22.02.2020 16:00

Góly: 26. Enda Stevens - 30. Neal Maupay

Fotbalisté Sheffieldu v rámci sedmadvacátého kola Premier League remizovali na domácí stadionu s Brightonem 1:1. Domácí poslal do vedení Enda Stevens, za hosty však rychle srovnal Neal Maupay.

První šanci měli v osmnácté minutě hosté, jenže střela z míst okolo puntíku pro pokutový kop mířila jen těsně vedle Hendersonovy svatyně.

Ve 26. minutě se domácí Sheffield dostal do vedení. Po skvělé zahraném rohovém kopu se prosadil irský záložník Enda Stevens, který doslova vymetl pavučiny v šibenici brány.

Radost domácím fotbalistům však moc dlouho nevydržela. Hosté z Brightonu totiž dokázali za pět minut srovnat vývoj zápasu. Centr z pravé strany domácí hlavou prodloužili k tyčce, kde byl jako první francouzský mládežnický reprezentant Neal Maupay, který poslal míč za záda bezmocného Hendersona.

Po přestávce se do šance dostal hostující kapitán Levis Dunk, který však technickým pokusem branku minul.

Sheffield je momentálně v tabulce šestý a má stejně bodů jako pátý Tottenham. Brighton je patnáctý.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Aston Villa 2:0

22.02.2020 16:00

Góly: 8. Shane Long, 90+5. Stuart Armstrong

Fotbalisté Southamptonu v rámci 27. kola Premier League zvládli domácí zápas s Aston Villou a vyhráli 2:0. O góly se postarali Shane Long a Stuart Armstrong. Hosté za celý zápas pouze jednou vystřelili, ačkoliv měli větší podíl na držení míče.

Domácí se hned v osmé minutě ujali vedení. Djenepo nastartoval své rychlé nohy, míč zastihl ještě na hrací ploše a špičkou ho poslal před bránu. Ve vápně byl připravený Shane Long, který nastavil tělo a na první dotek stehnem dopravil míč za gólmanova záda.

V 19. minutě Ings doběhl s míčem do velkého vápna, kde obehrál bránícího protihráče a před sebou už pak měl jen gólmana, avšak Reina si počínal zkušeně a parádním zákrokem ránu Ingse zneškodnil.

Po chvíli Reina ze své sbírky vytasil další skvělý zákrok a zlikvidoval gólovku! Djenepo dostal přesnou přihrávku do vápna, kde byl sám proti gólmanovi, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl.

Ve 38. minutě se hostům podařilo srovnat, ale radost jim rychle překazil ofsajd. Grealish zvedl hlavu a do velkého vápna poslal parádní kolmici. Samatta se okamžitě dostal k míči, vystřelil a vyrovnal na 1:1, avšak sudí nemohl branku uznat, protože Samatta si nepohlídal ofsajd.

Po hodině hry Höjbjerg dostal přihrávku od Longa a z bezprostřední blízkosti mířil do levého spodního rohu branky. Brankář Reina využil svých zkušeností a jistým zákrokem ránu zlikvidoval.

V páté minutě nastavení domácí definitivně potvrdili svou výhru. Jelikož šel na rohový kop vypomoct i gólman Reina, tak branka hostů zůstala prázdná. Southampton po zisku míče vyrazil do protiútoku a hostům zatrnulo. Na pravém křídle se rozběhl Stuart Armstrong, kterému Adams okamžitě přihrál a Armstrong přesnou trefou pojistil vedení Southamptonu.

Southampton je aktuálně dvanáctý, Aston Villa sedmnáctá.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:1

22.02.2020 13:30

Góly: 15. Olivier Giroud, 48. Marcos Alonso - 89. Antonio Rüdiger (vl.)

Fotbalisté Chelsea porazili ve 27. kole Premier League městského rivala Tottenham 2:1 a navýšili náskok na svého rivala v tabulce na čtyři body. Skóre otevřel Olivier Giroud, druhou branku Blues přidal Marcos Alonso. V závěru si pak dal vlastní gól Antonio Rüdiger.

První vážnější příležitost měli Mourinhovi svěřenci v 11. minutě. Domácí neodklidili balon, Bergwijn jej na to konto sklepl pro Lucase Mouru, jehož prudké zakončení zpoza vápna vyrazil Caballero.

Domácí však na nic nečekali a kontrovali neméně zajímavou situací. Alonsova kolmice pro Masona Mounta byla fantastická, mladý Angličan si ale se střelou na bližší tyč vylámal zuby na Llorisovi.

V 15. minutě už se domácí radovali z první branky. Ross Barkley z dorážky zamířil do tyče, balon se posléze odrazil příhodně pro Oliviera Girouda, jenž se neukvapil a povedenou ranou propálil Huga Llorise.

O devět minut později předvedl Alonso, jaký dynamit má ve své noze. Po standardní situaci se k němu odrazil za vápno balon, španělský fotbalista neváhal a vyslal tvrdou ránu těsně nad.

Chelsea nadále byla lepším celkem a ve 35. minutě se gólman Caballero musel pořádně natáhnout. Lo Celso načechral svůj centr od rohového praporku k Sánchezovi, jehož nepříjemnou hlavičku vytěsnil argentinský gólman nad horní tyč.

Hráči Spurs asi ještě byli v myšlenkách v kabině, protože uběhly jen tři minuty a inkasovali. Giroud získal balon pro Mounta, který našel na ose hřiště číhajícího Barkley. Anglický záložník ještě nahrál Marcosi Alonsovi, s jehož ranou k tyči nemohl Lloris nic dělat.

O dvě minuty později mohl být náskok domácích ještě vyšší. Asistencí povzbuzený Ross Barkley se bravurně zbavil svého strážce, proti jeho dělovce musel zasáhnout Lloris.

V 81. minutě mohla Chelsea definitivně potvrdit svou výhru. Mason Mount se zbavil Vertonghena a připravil balon pro Abrahama, jehož pokus z bezprostřední blízkosti zastavil Lloris.

O malý moment později standardní situaci Blues rozehrál Marcos Alonso, jenž potvrdil své fantastické střelecké schopnosti a orazítkoval horní tyč.

Hosté se však přeci jen mohli radovat z branky. Jednalo se o hodně šťastnou trefu, Érik Lamela vyslal nepovedenou střelu, kterou přesně do protipohybu marně se natahujícího Caballera tečoval Antonio Rüdiger.

Chelsea po vyhraném derby zůstala čtvrtá se 44 body, Spurs jsou pátí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC27261064:1779
2.Manchester City27183668:2957
3.Leicester City27155754:2750
4.Chelsea FC27135945:3744
5.Manchester United27118841:2941
6.Tottenham Hotspur27117944:3640
7.Sheffield United271010729:2540
8.Wolverhampton Wanderers27912638:3239
9.Arsenal FC27813639:3637
10.Burnley FC271141233:3937
11.Everton FC271061136:4136
12.Southampton FC271041334:4834
13.Crystal Palace27891024:3233
14.Newcastle United27871224:4131
15.Brighton & Hove Albion276101132:3928
16.AFC Bournemouth27751526:4326
17.Aston Villa27741634:5225
18.West Ham United27661532:4824
19.Watford FC27591324:4324
20.Norwich City27461724:5118

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (590)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele