22. února 2020 • 18:50

Strýcová ovládla český souboj o titul, v Dubaji předčila Krejčíkovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej porazily ve finále v Dubaji česko-čínský pár Barbora Krejčíková, Čeng Saj-saj za téměř dvě hodiny 7:5, 3:6, 10:5 a slaví druhý letošní a celkově sedmý společný titul. Rumunka Simona Halepová splnila ve dvouhře roli turnajové jedničky a ve finále porazila Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu 6:3, 3:6, 7:6 (7:5).



První set získaly nasazené jedničky a první dvě hráčky deblového žebříčku Strýcová se Sie Šu-wej, druhý se stal kořistí Krejčíkové s Čeng Saj-saj. V rozhodující sadě vedly turnajové pětky 3:0, ale sehranější pár osmi body v řadě průběh zvrátil.

Krejčíková většinou hraje čtyřhru po boku Kateřiny Siniakové, v Dubaji s Čeng Saj-saj společně absolvovaly druhý turnaj. Před třemi lety v Římě vypadly ve čtvrtfinále.

Strýcová se Sie Šu-wej se ze společného titulu radovaly už posedmé včetně loňského Wimbledonu, letos po titulu v Brisbane došly na Australian Open až do finále. Strýcová má dohromady na kontě už 29 deblových titulů, Sie Šu-wej o tři méně.

Dvacetiletá Rybakinová i přes porážku potvrdila, že se jí letos mimořádně daří. Do finále postoupila už počtvrté a na kontě má už 19 vyhraných zápasů. V Dubaji přešla mimo jiné přes Kateřinu Siniakovou a Karolínu Plíškovou. I světovou dvojku Halepovou hodně potrápila kapitulovala až v tie-breaku.

Výsledky:

Dvouhra - finále:

Halepová (1-Rum.) - Rybakinová (Kaz.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - finále:

Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) - Krejčíková, Čeng Saj-saj (5-ČR/Čína) 7:5, 3:6, 10:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud