TOPlist

Zahrajte si Cyberpunk 2077 na Androidu v den vydání: poradíme, jak na to

cyberpunk 2077

Čeká nás v příští generaci konzolí výrazný příklon ke streamování videoher, nebo se s ohledem na nedostatky typu pomalé odezvy jedná o hudbu vzdálenější budoucnosti? Realita je taková, že přední výrobci si chtějí z cloudového koláče ukrojit dřív, než bude pozdě.

Cyberpunk 2077 na mobilu

Jako první se o to pokusila společnost Google se službou Stadia, která však minimálně na startu vyvolává v hráčích rozporuplné pocity. Ve fázi betatestování se v současné době nachází xCloud od Microsoftu a nově do oblasti streamování pustila také Nvidia v podobě služby GeForce Now. Všechny tři projekty mají mnoho společného, jednou z nejzajímavějších funkcí je však rozhodně streamování plnohodnotných počítačových her do mobilních telefonů.

Tip: Očekávaná karetní hra Gwent: The Witcher Game míří na Android

A právě společnost Nvidia oznámila partnerství s vývojářským studiem CD Projekt Red, což znamená jediné – očekávané RPG Cyberpunk 2077 si v den vydání zahrajete přes zmíněnou službu GeForce Now, která mimo jiné podporuje chytré telefony s operačním systémem Android.

GeForce Now: hodina hraní zdarma

To však neznamená, že byste nemuseli za očekávaný titul či předplatné GeForceNow platit. Služba od Nvidie totiž umožňuje streamovat pouze hry, které vlastníte na některé z distribučních platforem jako Steam, Uplay či Epic Games Store (streamovat však můžete pouze některé z nich).

Službu GeForceNow si můžete vyzkoušet zdarma, bezplatná verze vám však umožní hrát pouze v krátkých, jednohodinových relacích. Za plnohodnotné členství si Nvidia účtuje měsíční poplatek 139 korun.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku