V rámci prvoligové soutěže si oba celky v osmém kole připsaly vítězství, Těšín dokonce může stále pomýšlet na prvenství v tabulce a tím pádem na návrat do extraligy.

Slavoj Český Těšín – Moravská Slavia Brno B 5:3

„Obě družstva byla oslabena o hráče, kteří se zúčastnili Pražského šachového festivalu, jenže hosté přijeli jen se sedmi hráči, takže jsme hned na úvod vedli 1:0,“ objasnil kapitán českotěšínského družstva Václav Mitura.

Jako první skončila partie Gibiec – Věchet, kdy domácí hráč obětoval střelce, ale soupeř se bránil přesně a Gibiec musel remizovat věčným šachem. Po celé řadě taktických přestřelek skončila spravedlivou remízou i partie L. Langner – Blatný.

Jako první vyhrál za domácí Raszka, jenž proti Tůmovi předvedl skvělou koncovku s výhodou dvojice střelců. Sám V. Mitura pak proti Vávrovi využil pozičních slabin soupeře v aktivním útoku, takže domácí vedli 4:1.

Ilustrační foto.
Muž v Orlové vytáhl na popeláře nůž

K. Mitura měl proti Skácelíkovi mírně horší pozici a vyčerpán dlouhotrvající obranou se dopustil chyby – 4:2. Hrdinou utkání se stal Polák Wiewiora v českotěšínských službách, který se nezalekl jednoho z největších talentů našeho šachu Kočiščáka a výše postaveného soupeře porazil.

Za rozhodnutého stavu pak nešťastně prohrál Kawulok, když přehlédl obranu soupeře a musel bránit dámskou koncovku oslaben o jednoho pěšce, což bylo nad jeho síly.

Body: Wiewiora, V. Mitura a Raszka po 1, L. Langner a Gibiec po 0,5 (plus 1 bod za neobsazení hostující partie) – Sluka a Skácelík po 1, Věchet a Blatný po 0,5.

Panda Rychnov n. K. – Slavia Orlová 0,5:7,5

Slávisté si do Rychnova nad Kněžnou dojeli pro záchranářské body, kterými patrně potvrdili svou účast v I. lize i pro příští ročník.

Body: Čechura 0,5 - Neděla, Olšarová, V. Šrámek, Lojek, Kostka, Walica a Horváth po 1, Mrázek 0,5.

Oldřich Horák

Jan Moravec je rád, že je zase na hřišti.
Záložník Karviné Jan Moravec krotí euforii: Počkejme si na další zápasy
Marek Ivan je i ve svých jedenačtyřiceti letech nejlepším střelcem krajské ligy.
Marek Ivan: Do NHL mi kdysi chyběl jen krůček