5 nejočekávanějších filmů roku 2020

22.02.2020

Filmový průmysl přichází každým rokem s mnoha zajímavými novinkami, které je dobré držet v patrnosti. Občas se totiž stane, že vám ty největší filmové hity uniknou, aniž byste o nich věděli. Naštěstí je tu však Showbiz.cz, který vám ty nejočekávanější nadcházející snímky velmi rád připomene.

Které filmy by vám tedy v nadcházejícím roce neměly proklouznout mezi prsty? Jaké největší trháky Hollywood chystá? Jaké premiéry byste si měli poznačit do kalendáře? To a mnohem víc se dozvíte v dnešním článku o těch nejočekávanějších filmech roku 2020.

5. Expedice: Džungle

Prvním snímkem dnešního seznamu je film, ve kterém si jednu z hlavních rolí zahraje Dwayne Johnson (47). Johnson je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců a každý rok vypotí kolem čtyř snímků. V roce 2020 ho zatím čekají pouze dva, a to akční film Red Notice a dobrodružný snímek Expedice: Džungle.

Druhý zmíněný film je inspirován slavnou atrakcí v Disneylandu, a jakkoliv může tato věta znít absurdně, Expedice: Džungle není prvním filmem, který je založen na podobné atrakci. Stejným způsobem totiž vnikla i veleúspěšná série Piráti z Karibiku.

Johnson ve filmu ztvární charizmatického podvodníčka a kapitána výletní lodi a sekundovat mu bude Emily Blunt (36) jako statečná průzkumnice. Snímek se do kin dostane 23. července a pokusí se tak získat titul letního blockbusteru. Zajímavostí je, že je Expedice: Džungle už třetím Johnsonovým filmem, který má v názvu slovo „džungle“. Prvním bylo Vítejte v džungli a v roce 2017 následoval remake Jumanji s podtitulem Vítejte v džungli!  

4. Tenet

Následující snímek bude v pořadí desátým celovečerním filmem, za kterým stojí skvělý Christopher Nolan (49). Ten se vypracoval z tvůrce chytrých thrillerů na krále strhujících akčních snímků, což dokázal nejen svou batmanovskou trilogií, ale i Počátkem či Dunkerkem.

Jeho následující počin ponese jméno Tenet a z dosavadních informací lze usoudit, že bude mít mnoho společnéhoInterstellarem či již zmíněným Počátkem. I zde bude hlavní hrdina manipulovat s časem, tentokrát mu však půjde o záchranu světa před třetí světovou válkou. Kromě obsazení a charakteristického stylu se prozatím z doposud ukázaných trailerů víc vyčíst nedá, ale už to stačí, abychom netrpělivě odpočítávali dny do premiéry stanovené na 17. červenec.

3. Není čas zemřít

V roce 2020 se mimo jiné dočkáme i pětadvacáté bondovky, která ponese název Není čas zemřít. V tomto špionážním thrilleru se do role agenta 007 opět (ačkoliv naposledy) obuje Daniel Craig (51), který je Bondem už od roku 2006, kdy tuto ikonickou postavu ztvárnil v Casinu Royale.

Režii filmu tentokrát oscarový Sam Mendes (54) přenechal talentovanému Carymu Joji Fukonagovi, který má za sebou především seriálovou tvorbu. V té byl ale velmi úspěšný a je mimo jiné držitelem Emmy za svou práci na Temném případě. Snad se mu ono napětí podaří převést i na stříbrné plátno a Není čas zemřít se tak stane důstojným rozloučením s Craigovým Bondem.

Film měl jít původně do kin už v listopadu loňského roku, ale premiéra se musela z mnoha důvodů odsunout na pozdější datum. V současnosti je stanovená na druhý duben a snad už půjde o definitivní termín.

2. Rychle a zběsile 9

V roce 2019 jsme se dočkali spinoffového snímku série Rychle a zběsile s názvem Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw. Ačkoliv šlo o povedený film, fanoušky původní série naplno uspokojí pouze „plnokrevné“ díly filmů o rychlých autech, krásných ženách a šílené akci plné explozí a drsňáckých hlášek.

Pokud se mezi fanoušky Rychle a zběsile počítáte, máme pro vás dobrou zprávu. 21. května letošního roku se do kin podívá již devátý díl série. V tom se do hlavní role vysloužilého automobilového zloděje Dominica Toretta opět vrátí člověk s nejhlubším hlasem v Hollywoodu – Vin Deasel (52).

Do cesty se mu tentokrát postaví nejen kyberteroristka Cipher v podání Charlize Theron (44), ale i Dominicův bratr, kterého si „střihnul“ bývalý wrestler John Cena (42). Akce bude tentokrát ještě ztřeštěnější než kdy dřív, a série se tak mílovými kroky vzdaluje nepoměrně všednějším událostem prvních dílů.

1. Top Gun: Maverick

Na konec dnešního článku jsme si nechali druhý díl akčního hitu z roku 1986. Po více než třiceti letech se totiž do kin vrátí Top Gun s Tomem Cruisem (57) v hlavní roli pilotního esa Petera „Mavericka“ Mitchella.

Ve druhém díle s podtitulem Maverick už Pete není pouze aktivním stíhacím pilotem, ale leteckým instruktorem v letecké akademii. Jedním z jeho žáků je i syn jeho bývalého parťáka Goose, který tragicky zemřel při leteckém neštěstí. Maverick se proto bude snažit ze všech sil, aby jeho syna naučil všemu, co zná.

Cruise nebude jedinou známou tváří, která se s novým Top Gunem vrátí na stříbrná plátna. Společně s ním by se měl vrátit i Val Kilmer (60), který si v původním filmu zahrál Icemana. Tvůrci filmu si dali za cíl spoléhat se co nejméně na počítačové efekty, a proto bude většina akčních scén filmu vytvořena prakticky.

(tod)

Fandím
6 fanoušků
Nesnáším
1 antifanoušek
Celebrity:
Emily Blunt, Daniel Craig, Tom Cruise, Dwayne Johnson

Filmy:
Top Gun, Vítejte v džungli, Casino Royale, Počátek

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
agent 007, james bond, james bond filmy, Daniel Craig role, Hollywood, bondovky, nový James Bond, nová bondovka, očekávané filmy, Emily Blunt filmy, Daniel Craig filmy, filmové trháky, Top Gun Maverick, Není čas zemřít, filmy roku 2020, Expedice Džungle, Tenet film, Tenet 2020, Daniel Craig novinky
TOPlist