Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams stanovil cíl pro FW43

Williams stanovil cíl pro FW43

První část kvalifikace nemůže být konečnou stanicí

Dobře víme, že Williams má letos za cíl dostat se zpět do středu pole. Claire Williamsová byla v Barceloně konkrétnější a řekla, jak dobrý mají být vůz a jeho jezdci v čisté rychlosti. Cílem je nekončit trojdílnou kvalifikaci hned v první etapě, ale dostat se alespoň do Q2.

"Musím se usmívat. Tento úsměv mám na tváři již od středečního rána. Po loňském dramatu bylo super sledovat náš vůz vyjíždět na trať jako první. Stálo nás to strašně moc úsilí," řekla zastupující šéfka týmu. "Ale jak jsme hned ve středu řekli, za první místo v testech se žádné ceny neudělují. Pro nás to byl úžasný milník na cestě za kompletním zotavením. Chtěli jsme týmu vrátit část loni ztracené hrdosti a důstojnosti.

Jsme tu, ve formuli 1, abychom závodili. To je důvodem existence Williamsu, nic jiného. Jsme tady, protože milujeme závodění. Loni jsme prostě nemohli závodit, Robert (Kubica) a George (Russell) jeli pouze jeden proti druhému. Letos chceme jet na každý okruh s tím, že jdeme bojovat. Realisticky bych řekla, že chceme bojovat o postup do Q2 a potom v závodě o pozice, které nám vrátí hrdost. Chceme se postarat o to, že George a Nicholas (Latifi) dostanou šanci bojovat s konkurencí ve středu pole."

Lepší zítřky pro Williams?