TOPlist

Huawei P40 zná své datum a místo odhalení

huawei p40 pro

Společnost Huawei dnes v Barceloně představila několik nových zařízení včetně ohebného telefonu Huawei Mate Xs, ten je však pouze lehkým upgradem loňského modelu. Ty pravé vlajkové lodě pro první polovinu letošního roku čínská společnost odhalí v příštím měsíci.

Šéf Huawei Richard Yu v Barceloně potvrdil, že smartphony řady P40 budou představeny v Paříži 26. března. Pokud se potvrdí předchozí spekulace, měli bychom se dočkat minimálně tří modelů s označením P40, P40 a P40 Premium, přičemž nejvýše postavený model má disponovat pěti fotoaparáty na zadní straně. Chybět nebude ani podpora sítí 5G a spousta dalších technologií, bez kterých se moderní vlajkové smartphony neobejdou. Jedna věc ale přeci jen bude chybět, a to jsou služby a aplikace Google, které se Huawei pokusí nahradit vlastním řešením.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku