TOPlist

Další komplikace kvůli koronaviru: Samsung musel zavřít továrnu na ohebné smartphony

Počátek letošního roku ve světě smartphonů výrazně ovlivňuje koronavirus – kvůli této nemoci musel být zrušen tradiční veletrh MWC, čínské továrny omezují výrobu komponent a Apple varuje, že se mu kvůli koronaviru nepodaří splnit finanční cíle pro aktuální kvartál.

S touto nemocí bojuje i korejský Samsung, který byl nucen dočasně zavřít továrnu na své ohebné smartphony Galaxy Fold a Galaxy Z Flip, důvodem je potvrzený výskyt nakaženého zaměstnance. Továrna by mohla být otevřena v omezeném režimu už zítra, poschodí, kde pracoval nakažený jedinec, má být otevřeno o den později. Samsung doporučuje pracovníkům, které mohl jejich kolega nakazit, podstoupit testy na zjištění infekce a setrvávat v karanténě.

Nepřehlédněterecenze Samsung Galaxy Z Flip: véčka se vracejí v té nejlepší formě

Dotčená továrna prý vyrábí pouze zlomek z celkové produkce ohebných smartphonů, takže jejich dostupnost by neměla být výrazně omezena.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku