Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zůstaneme nezávislí, ale…

Zůstaneme nezávislí, ale…

Williamsová si nechává otevřená zadní vrátka

Angličané mají pověst lidí konzervativních, až tvrdohlavých. Neplatí to jistě stoprocentně, ale zastupující šéfka Williamsu Claire Williamsová je toho zářným příkladem.

Jsme hrdí na to, že zůstáváme nezávislým konstruktérem. To, že posíláme na trať auto, navržené a vyrobené v naší továrně, je součástí DNA týmu. Navíc se domnívám, že rozpočtový strop nám bude v budoucnosti hrát do not,“ prohlásila. Reagovala tak na neustálé narážky, týkající se zaostávání za Haasem, Racing Pointem či AlphaTauri, které zvolily odlišný a zdá se, že i úspěšnější obchodní model. 

Claire Williamsová řeší zásadní dilema

Být jakýmsi „béčkem“ některé špičkové stáje je pro dceru zakladatele jedné z nejtradičnějších organizací ve F1 pořád nestravitelným soustem, zadní dvířka si však už lehce pootvírá: „Je třeba pořád mít na paměti, že tvůj způsob podnikání musí zůstat rentabilní. Nemůžeš si jen chtít plnit sny. Pýcha obvykle předchází pád.

Experti se shodují na tom, že bez ústupků ve vztahu ke své samostatnosti nemůže Williams přežít. Už teď ostatně některé komponenty na novém šasi FW43 pocházejí od externích dodavatelů.