TOPlist

Samsung v souvislosti s tajemnou notifikací přiznal neúmyslný únik dat uživatelů

samsung logo

Samsung v oficiálním prohlášení přiznal, že minulý týden „neúmyslným“ posláním záhadné push notifikace s číslem jedna „omezenému“ množství uživatelů jeho smartphonů způsobil únik dat zákazníků. I nám na redakční Galaxy S10+ notifikace s jedničkou dorazila. Pokud dorazila i vám, nemusíte se ničeho obávat. Šlo pouze o vedlejší efekt interního testu funkce Find My Mobile (Najít telefon).

Find My Mobile Notification
Tahle notifikace s „jedničkou“ minulý týden dorazila spouště uživatelů smartphonů od Samsungu

Společnost zdůraznila, že notifikace nemá na zařízení uživatelů žádný efekt a že zákazníkům, kterých se to týká, pošle co nejdříve zprávu s dalšími podrobnostmi. Ve stejnou dobu ovšem někteří další uživatelé začali hlásit, že se mohou dostat k osobním údajům jiných uživatelů, včetně posledního čtyřčíslí na platebních kartách, telefonních čísel nebo e-mailových adres, když se přihlásí do svých účtů v internetovém obchodě Samsungu.

Mluvčí Samsungu v reakci sdělila, že problém způsobila technická chyba. „Jakmile jsme se o incidentu dozvěděli, zablokovali jsme možnost přihlásit se do obchodu na našich stránkách, dokud problém nebyl vyřešen“, dodala zástupkyně společnosti Samsungu. Upřesnila také, že chyba se týkala jen malého počtu uživatelů.

Autor článku Martin Duchoslav
Martin Duchoslav

Kapitoly článku