TOPlist

iOS 14 se odhaluje na prvním videu. Těšíme se na přepracovaný multitasking

ios 14 2

V červnu se odehraje další ročník vývojářské konference WWDC, na kterém Apple odhalí připravované novinky pro své operační systémy; výjimkou nebude ani platforma iOS, která letos povýší na verzi 14. Spekuluje se, že novinek bude letos pomálu, jelikož se Apple potřebuje věnovat zejména spolehlivosti systému, nějakých změn se ale přeci jen dočkáme. Jednou z nich má být přepracování multitaskingu.

iOS 14: multitasking v jednom nebo ve dvou řádcích

Jak odhaluje video zachycující interní sestavení iOS 14, Apple plánuje zobrazovat naposledy otevřené aplikace v mřížce o dvou řadách. Tímto způsobem se na jednu obrazovku vejde více aplikací, což by mohlo urychlit přepínání mezi nimi; stejně to funguje již nyní na iPadech. Milovníci stávajícího způsobu si však mohou oddechnout, v nastavení bude možnost volby.

ios 14 1

V nabídce nechybí ani automatický mód, který bude pravděpodobně volit způsob zobrazení multitaskingu s ohledem na to, kolik aplikací zrovna na pozadí běží.

Ostrá verze iOS 14 dorazí letos na podzim společně s novými iPhony, aktualizaci na tento systém by nicméně měla dostat všechna zařízení schopná provozovat současný iOS 13.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku