TOPlist

První fotka chytrých hodinek Oppo odhaluje, jaký dostanou operační systém

oppo

Nedávno internetem proběhla zpráva, že čínský výrobce Oppo chystá své vlastní chytré hodinky. Ty mají svým vzhledem připomínat Apple Watch, ale díky zahnutému displeji to nebude přímá kopie jablečných hodinek. Představení Oppo „Watch“ (název ještě není potvrzen) se nezadržitelně blíží a na internetu se v posledních hodinách ukázaly fotografie reálného produktu. Ty navíc odhalují použitý operační systém.

oppo smartwatch
Na zahnutém displeji bude prezentován systém pro chytré hodinky od Googlu – Wear OS

Zvoleným operačním systémem je Wear OS od společnosti Google. Díky tomu budou na nových hodinkách od společnosti Oppo dostupny veškeré aplikace a možnosti, které tento systém nabízí. Oppo se tak nevydá směrem vlastního operačního systému jako Huawei, Honor nebo Samsung. Tyto hodinky by ve svých útrobách skrývat senzor EKG a mluví se také o možnosti telefonních hovorů díky eSIM a mikrofonu. Na další informace si budeme muset počkat do 6. března, kdy se Oppo Watch představí po boku modelu Find X2.

Autor článku David Skopal
David Skopal
Redaktor SMARTmania.cz a externí copywriter žijící v Brně. Nadšenec do technologií, smartphonů a gadgetů. Fanoušek OnePlus. Mám rád vaření a dobré jídlo. Ve volném čase hraju badminton a chodím plavat.

Kapitoly článku