Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Hanoji hlásí hotovo

V Hanoji hlásí hotovo

Možná ale zbytečně

Tahle zpráva sem zdánlivě nepatří. Ve Vietnamu byl odvolán velký badmintonový turnaj, sloužící zároveň jako olympijská kvalifikace. Co je na tom tak zajímavého? Měl se v Hanoji konat jen týden před premiérovou velkou cenou F1…

Země navíc vyhlásila kvůli epidemii nemoci COVID-19 zákaz vstupu pro italské státní příslušníky. To už je pro F1 prakticky neřešitelný problém, protože právě občané tohoto státu tvoří nemalou část osazenstva řady týmů. 

Trať je hotová. Vydá se po ní ale letos někdo?

Vše tedy nasvědčuje tomu, že Vietnam záhy postihne osud Číny. Organizátoři si nicméně žádné potíže nepřipouštějí. Naopak dnes vydali hrdé prohlášení, že veškeré stavební práce na novém městském okruhu byly dokončeny. Jako poslední dostala asfaltový povrch startovní a cílová rovinka. Ještě se montují dočasné objekty, především tribuny.

Je to pro nás důležitý milník,“ uvedla šéfka promotérské firmy Le Ngoc Chiová. „I díky pomoci zejména pana Tilkeho a sportovního oddělení managementu F1 můžeme nyní zodpovědně prohlásit, že trať bude patřit k nejnáročnějším a nejnapínavějším v kalendáři. Těšíme se, že se brzy stane miláčkem fanoušků.

Dodejme, že v záplavě květnatých slov bychom výraz koronavirus hledali marně.