Nejlepší přírodní make-up? Mám pro vás hned tři!

Nejlepší přírodní make-upy
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Na přírodní make-upy jsem přesedlala už před lety, kdy jich ještě na trhu moc nebylo a ty, co se nabízely, bohužel za moc nestály. Od té doby se naštěstí všechno změnilo a já jsem po různých pokusech zakotvila u třech přírodních make-upů, které mi absolutně vyhovují a můžu je s klidných srdcem doporučit i vám.

Proč přírodní make-up?

O tom, proč používat přírodní kosmetiku jsem se rozepsala tady. Nebudu proto znovu zabíhat do detailů.

Ve zkratce: přírodní make-upy tolik nezatěžují pleť (neobsahují např. silikony), naopak většina z nich obsahuje pečující látky (různé rostlinné výtažky, ale i oleje) a minerální pigmenty, které dokonce mají pozitivní vliv na akné.

Přírodní make-up na akné?

Na problematickou pleť, kterou mám i já, jsou přírodní make-upy rozhodně lepší, než ty konvenční, které jsou plné „chemie“. Zároveň chci ale zdůraznit, že pokud trpíte těžkým akné, přírodní make-up vás nespasí. Mojí pleti vyhovuje, když make-up skoro nepoužívám. To ale není vždycky možné, proto sahám po přírodních make-upech, u kterých vím, že mojí pleť nezhorší.

Co od make-upu očekávám?

Každá z nás má jiná očekávání, proto mi přijde fér napsat, co od make-upu chci já:

  • – dostatečné krytí barevných nerovností pleti a lehké zakrytí pupínků
  • – optické vyhlazení pórů (nebo alespoň neslévání se do pórů)
  • – odstín, který bude stejný jako moje pleť
  • – zmatnění, které vydrží
  • – celodenní výdrž, aby neflekatěl a neměnil barvu

Pokud to máte podobně, je více než pravděpodobné, že vám tyto tři (dle mého názoru) nejlepší přírodní make-upy budou vyhovovat 🙂


Tekutý make-up – PuroBIO

Značku PuroBIO považuji za jednu z nejlepších, co jsem zatím na poli přírodní dekorativky vyzkoušela. Navíc mají produkty za příjemné ceny. Do tohodle make-upu jsem šla naslepo bez přečtení recenzí a sedl mi naprosto perfektně. Používám ho, když potřebuji vyšší krytí a celodenní výdrž. Navíc má SPF 10, což je vždycky plus.

purobio drop foundation tekutý make-up

Nanášení, krytí a finiš

Make-up je hodně tekutý, takže se skleněným balením s kapátkem výrobce nešlápl vedle. Na druhou stranu ale opravdu rychle zasychá a tím pádem je potřeba s ním pracovat velmi rychle. Nejvíc se mi osvědčilo nanášení prsty a občas zakončení pomocí houbičky (používám tuto od Real Techniques), kterou ho ještě lépe zapracujete do pleti.

Co mám na něm opravdu ráda je, že poskytuje dokonale matný, až sametový finiš. A taky krytí, které je nejvyšší ze všech přírodních make-upů, které jsem vyzkoušela. Umí téměř dokonale vyzmizíkovat i póry. Přes to všechno je ale na pleti příjemný a lehký. Podle mě je to ideální přírodní make-up na akné.

purobio sublime drop foundation tekutý make-up

Výdrž

Pokud ho zafixujete sypkým pudrem, vydrží bez problémů celý den. Nechci říkat, že ho večer najdete ve stejném stavu, jako jste ho ráno nanesly, ale rozhodně od něj nemusíte čekat flekatění a slévání.

Výběr odstínů

Na výběr je celkem 14 odstínů, 7 odstínů pro neutrální podtón pleti a 7 odstínů pro žlutý podtón pleti. Já mám druhý nejsvětlejší odstín 01 (pro neutrální podtón) a sedne mi naprosto perfektně.

Kolik stojí a kde ho koupit

Kupuji ho na Biooo.cz za 420 Kč. Balení má pouze 19 g a osobně bych preferovala větší, ale stejně za to stojí.


Minerální make-up – Lily Lolo

Já a minerální make-upy máme dlouhou historii. Vyzkoušela jsem opravdu hodně značek, ale skoro s každou jsem měla nějaký problém. Až se mi jednou do ruky dostal vzorek od Lily Lolo a konečně přírodní minerální make-up, který mi po všech stránkách sedl. Tedy až na jednu – nemůžu ho moc často používat v zimě, když mám vysušenou pleť, protože s ním je to pak ještě horší.

lily lolo minerální make-up

Nanášení, krytí a finiš

Minerální make-up je potřeba vždy nanášet štětcem. Mně to jde nejlépe pomocí štetce na make-up od Real Techniques. Dá se vrstvit podle toho, jak moc vysoké krytí potřebujete. Jedna vrstva je ideální pro sjednocení pleti, ale já většinou dávám vrstvy dvě, čímž dosáhnu středně-vyššího krytí a zakrytí pórů. Jelikož se jedná o pudrový produkt, jeho finiš je matný. Jako velkou výhodu vnímám to, že už není potřeba ho fixovat pudrem.

Výdrž

Výdrž minerálního make-upu Lily Lolo je ze všech uvedených nejdelší. Pokud potřebuji, aby mi make-up vydržel od rána až do noci, sáhnu po tomto. Přes den jen párkrát zkontroluji, jestli není potřeba někde něco opravit.

Výdrž je tady jeden z důvodů, proč si tento make-up berou vždycky s sebou na cesty, kde nechci trávit čas s předěláváním vzniklých nedokonalostí. Má taky SPF 15, takže pod něj většinou nenanáším ochranný krém.

Výběr odstínů

Bezkonkurenční je tento make-up také v nabídce odstínů, je jich 20, takže si vybere opravdu každý. Doporučuji si nejdříve objednat pár vzorečků odstínů a vyzkoušet, který vám sedne nejlépe.

Já osobně používám odstín Barely Buff, který má úplně stejný odstín jako moje pleť.

lily lolo barely buff

Kolik stojí a kde ho koupit

Lily Lolo je dnes už hodně „profláklá“ značka, takže její produkty najdete na mnoha e-shopech. Tak třeba na Biooo.cz prodávají vzorečky a plná balení. Za balení s 10 g produktu zaplatíte okolo 580 Kč.


BB krém – SO’Bio étic

Jasně, tohle není make-up v pravém slova smyslu, jedná se o BB krém. Make-up ale dokonale supluje a k tomu má pár výhod navíc. Pravidelně se k němu vracím a teď mám nejspíš už třetí nebo čtvrté balení. Používám ho vždycky v zimě, kdy mívám pleť sušší, někdy až vysušenou. Je to totiž krémový produkt, který pleť chrání a hydratuje.

so'bio etic bb cream

BB krém slibuje 5v1: sjednocení, hydrataci, čistou pleť a ochranu před vnějšími vlivy a slunečním zářením (SPF 10). To všechno plní.

Nanášení, krytí a finiš

Za svůj život jsem vyzkoušela BB krémů jíž několik a jsem zastáncem toho, že by se měly nanášet tak, jako normální krém – tedy prsty. I BB krém od francouzské značky SO’Bio étic tímto způsobem nejlépe zapracujete do pokožky. Pak totiž dosáhnete středně-vyššího krytí. Pupínky a jizvičky zakryje naprosto s přehledem, umí lehce zakrýt i póry.

Finiš je přirozený, matuje opravdu jen lehce a je potřeba ho zafixovat pudrem.

Výdrž

Žádný dlouhotrvající držák to není, ale pracovní den s ním přežijete naprosto v klidu, jen se možná budete muset během dne přepudrovat (to taky záleží na typu vaší pleti). Dobré ale je, že neflekatí, spíš mizí tak nějak přirozeně.

Výběr odstínů

Ve výběru odstínů vidím drobnou nevýhodu – nabízí se totiž jenom dva. Já osobně používám ten světlejší (01 béžová nude) a mám štěstí, že mi naprosto vyhovuje. S tmavším tedy zkušenost nemám a ani jsem ho neviděla v akci.

Kolik stojí a kde ho koupit

Za balení o objemu 30 ml zaplatíte okolo 300 Kč. Podívejte se na Heuréku, nabízí ho opravdu hodně e-shopů.


Vyzkoušely jste některý z těchto make-upů? Nebo pro mě máte tipy na jiný? Budu ráda, když se podělíte v komentářích pod článkem 🙂

nejlepší přírodní make-upy


Přihlašte se k odběru nových článků

Jednou za měsíc dostanete přehled nových článků přímo do vaší e-mailové schránky.

Přihlášením k odběru dáváte souhlas se Zásadami ochrany osobních údajů.

Naposledy aktualizováno 5. 12. 2023

Lucie

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

One Reply to “Nejlepší přírodní make-up? Mám pro vás hned tři!”

  1. Pekná recenzia :), áno So- bio som mala a mala som ho veľmi rada, tiež som mala svetlý odtieň, kúpila som si aj tmavší na leto, ale ten som teda vôbec nevyužila, lebo odtieň bol stále dosť tmavý a v podstate v lete aj používam mejkap menej. Na so-bio som robila tiež aj video recenziu, práve si ho plánujem opäť zakúpiť alebo možno vyskúšam aj ten od puro Bio 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *