Nejnovější aplikace z Google Play #328: upozornění na levné letenky

Nejnovější aplikace z Google Play #328: upozornění na levné letenky

Máme tu první březnové pondělí a pochopitelně vás ani tentokrát neošidíme o pravidelnou várku nových aplikací z Obchodu Google Play. Čeká na vás například program pro rodiče, žáky a učitele či aplikace, která vás upozorní na levné letenky. Dále jsme našli novinku od Googlu, která pomůže studentům a na závěr máme připravený zajímavý poznámkový blok.

Bakaláři OnLine – pro rodiče, žáky a učitele

O aplikaci Bakaláři jsme psali již v roce 2015, kdy jsme představovali nejlepší aplikace pro školou povinné. Jedná se o informační systém, který používají některá vzdělávací zařízení. Nabízí zpracování agendy prakticky všech oblastí školního života, jako je například elektronická třídní kniha, rozvrh hodin, či internetová žákovská knížka.

Bakaláři OnLine je druhou generací oficiální aplikace pro jednodušší přístup k systému Bakaláři na mobilních zařízeních. Určena je pro rodiče, žáky a učitele na školách, které používají tento systém pro školní administrativu.

V oficiálním popisku se dočtete, že: „Aplikace umožňuje přístup k zobrazování známek, rozvrhu a suplování, domácích úkolů, absence, komunikaci mezi rodiči a školou a další informace podobně jako ve webové aplikaci. Učitelům umožňuje zadávat průběžnou klasifikaci a pracovat s třídní knihou.“

Nová aplikace Bakaláři OnLine je v Obchodě Play teprve druhý týden a za tu dobu zaznamenala přes 10 tisíc instalací. Její průměrná známka je po více než sto hodnoceních 3,2 – autoři však reagují na kritické komentáře a předávají je vývojářům. Program lze instalovat na zařízení s Androidem 4.3 a novějším.

Bakaláři OnLine
Bakaláři OnLine

FlyAway – levné letenky

Druhá dnešní novinka bude zajímat především ty, kdož rádi cestují. Ve aplikaci FlyAway najdete akční letenky se slevou 40 až 70 %. Podle nastavených filtrů obdržíte každý den upozornění na dvě až čtyři nové levné letenky.

Na oficiálních stránkách se dočtete: „Do rezervačních systémů aerolinek se denně dostává omezené množství akčních letenek. Díky okamžité notifikaci od Fly Away se k těmto letenkám dostanete nejdřív ze všech.“

V detailu každé levné letenky se dozvíte další podstatné údaje, jako je váha a rozměry zavazadel, případné příplatky za zavazadla, termíny a cena, aerolinky, přestupy a odkaz pro rezervaci. Pokud vás nezajímají všechny akční letenky, můžete si nastav upozornění jen na vybrané destinace.

Program FlyAway je v Obchodě Play přesně dva týdny, během kterých si ho stáhlo více než sto zájemců. Známka 5,0 vypadá velice nadějně, zatím však stojí jen na osmi hodnoceních. 18 MB velký balíček můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 5.0 a vyšším.

Socratic by Google – studentský pomocník

Umělá inteligence se postupně prosazuje v celé řadě oborů. Hraje roli i v nové aplikaci Socratic by Google, kde studentům pomáhá s jejich domácími úkoly tím, že poskytuje odkazy na vzdělávací zdroje, jako jsou videa, definice, otázky a odpovědi a další.

Socratic fungoval od roku 2013 jako webová stránka s vlastní aplikací. V roce 2018 však koupil celou službu Google, nicméně akvizice byla zveřejněna až v srpnu 2019 zakladatelem a technickým ředitelem Shreyansem Bhansalem.

Nová aplikace Socratic využívá technologii umělé inteligence, aby přesně předpověděla, které zdroje pomohou studentům řešit jejich problémy. V průběhu měsíců byly analyzovány a klasifikovány miliony otázek, na jejichž základě Socratic poskytuje konkrétní vzdělávací obsah.

Aplikace Socratic by Google je v Obchodě Play tři týdny a za tu dobu zaznamenala přes 50 tisíc instalací. Její průměrná známka je velmi pěkných 4,5. Program velký 11 MB lze instalovat na zařízení s Androidem 5.0 a novějším.

Socratic by Google
Socratic by Google

PotatoNotes – poznámkový blok

Poslední aplikací dnešního přehledu je poznámkový systém PotatoNotes, který lze označit jako velice důstojnou alternativu ke Google Keep. Tomu se novinka podobá zejména svým vzhledem a principy, takže případný přechod nebude nijak složitý.

Za tímto programem stojí vývojářský tým projektu Potato Open Sauce Project – alternativní ROM pro zařízení s Androidem (podobný LineageOS). Podobně jako v Google Keep jsou poznámky uspořádány do mřížky (je k dispozici také zobrazení seznamu) a mohou mít barevné pozadí.

Z řady zajímavých funkcí jmenujme například možnost přizpůsobení grafického tématu, prohledávání obsahu poznámek nebo možnost jejich zabezpečení PINem či heslem. Pochopitelně nemůže chybět online synchronizace a funkce offline zálohy i obnovení.

Program PotatoNotes je v Obchodě Play přesně jeden týden, během kterého si ho stáhlo více než tisíc zájemců. Z důvodu malého počtu hodnocení bohužel zatím nemá k dispozici průměrnou známku. 8 MB velký balíček můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.1 a vyšším.

Leaflet
Leaflet

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci?

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)