Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Věřitelé Mladé fronty se přihlásili s pohledávkami za 76 mil. Kč. Vydavatelství je od poloviny února v úpadku

Média

  13:58
České Budějovice - Věřitelé vydavatelství Mladá fronta a. s. se přihlásili k českobudějovickému soudu s pohledávkami v celkové výši téměř 76 milionů korun. Vydavatelství je od poloviny února v úpadku. Věřitelé mohou své pohledávky přihlásit k soudu do poloviny dubna. Zatím tak učinilo 14 subjektů.

František Savov foto: Lidovky.cz

Největší pohledávku přihlásilo spořitelní družstvo Artesa. Po Mladé frontě požaduje kvůli poskytnutému úvěru téměř 55 milionů korun. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.

Savovovo vydavatelství Mladá fronta je v úpadku, rozhodl soud. Pohledávky přezkoumá v květnu

V insolvenčním řízení českobudějovický soud svolal další jednání na 15. května. Chce na něm přezkoumat přihlášené pohledávky. Návrh na zahájení insolvenčního řízení podala v listopadu 2019 pražská společnost Bazcom. Mladá fronta ho považuje za šikanózní. Vydavatelství se podle svého generálního ředitele Jana Maška stalo obětí obchodní války podnikatelských skupin. Bazcom později svůj návrh vzal zpět, objevil se ale nový, podaný firmou Bizpoint, která společně s dalším věřitelem Bohemia Silver po vydavatelství požadovaly téměř 16 milionů korun. Další pohledávky pak k soudu podalo 12 subjektů na přelomu února a března.

Vydavatelství Mladá fronta se mezi tím dohodlo na úvěrovém financování se skupinou CPI Property Group Radovana Vítka. CPI mu poskytne úvěrový rámec 45 milionů korun, který se bude čerpat postupně. Realitní skupina chce Mladou frontu v rámci insolvenčního řízení převzít.

Mladá fronta vlastněná podnikatelem Františkem Savovem vydává například ekonomický týdeník Euro a další časopisy, mj. lifestylové magazíny Esence a Hipster. Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných on-line titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč