Hlavní obsah

Camp Nou bez diváků! V odvetě osmifinále Ligy mistrů fanoušci Barceloně nepomůžou

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony a Bayernu Mnichov kvůli šíření nového typu koronaviru příští středu odehrají bez diváků domácí odvetné zápasy osmifinále Ligy mistrů s Neapolí, respektive s Chelsea. Jde o třetí a čtvrté březnové utkání prestižní soutěže, která se budou hrát za zavřenými dveřmi.

Foto: Sport.cz

Osmifinálová odveta Ligy mistrů mezi Barcelonou a Neapolí se odehraje bez diváků

Článek

Bez přítomnosti fanoušků se uskuteční také dnešní osmifinále a další španělsko-italský souboj mezi Valencií a Bergamem i středeční zápas Paris St. Germain s Dortmundem.

V Evropské lize budou ve čtvrtek prázdné tribuny na utkání Olympiakosu Pireus s Wolverhamptonem a také Lince s Manchesterem United. Příští týden bude bez diváků rovněž odveta mezi AS Řím a Sevillou a v Basileji se nesmí hrát ani za zavřenými dveřmi odvetna mezi domácím týmem a Frankfurtem.

Rozhodnutí v Barceloně padlo po dopoledním jednání mezi zástupci klubu a katalánské regionální vlády. Ta již v pondělí doporučila, aby na stadion Camp Nou nechodili diváci. Úvodní osmifinálový duel Barcelony s Neapolí skončil v Itálii remízou 1:1.

Vedení Bayernu se řídilo nařízením spolkové země Bavorska, která až do 19. dubna zakázala pořádat veřejné akce s více než 1000 návštěvníky. Mnichovský tým první zápas na hřišti Chelsea vyhrál 3:0. V dalším bavorském městě Norimberku se bez diváků odehraje i přípravný duel mezi Německem a Itálií (31. března).

V Itálii, která je nejhůře postiženým evropským státem, je k dnešku hlášeno téměř osm tisíc potvrzených případů nákazy koronavirem a 463 osob na nemoc COVID-19 zemřelo. Tamní vláda kvůli šíření koronaviru zakázala všechny sportovní akce v zemi včetně Serie A do 3. dubna, zároveň rozšířila karanténu na celou Itálii a prodloužila uzavření škol.

Reklama

Související témata: