Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Opatření kvůli koronaviru: O tyto události Čechy ochudí zákaz akcí nad 100 lidí

Opatření kvůli koronaviru: O tyto události Čechy ochudí zákaz akcí nad 100 lidí
Zdroj: Profimedia.cz
covid-19
S platností od úterní šesté hodiny večer zakazuje ministerstvo zdravotnictví kulturní a sportovní akce nad 100 lidí, na tiskové konferenci to oznámil premiér Andrej Babiš (65). Zatím není jisté, jak dlouho budou tato opatření v platnosti, je ale jasné, že v březnu Čechy ochudí o spoustu zajímavých událostí.

Premiéry, koncerty, festivaly, sportovní události - o tyto a další akce Čechy ochudí opatření, která byla zavedena v souvislosti s šířením koronaviru Ministerstvo zdravotnictví zakázalo kulturní a sportovní eventy nad 100 lidí. Některé akce budou odloženy, u dalších se uvažuje nad zrušením. O jaké konkrétně jde?

Žižkovská noc

Největší český zimní multižánrový festival, který se odehrává v klubech, divadlech, barech a hospodách pražské čtvrti Žižkov, je v ohrožení. Ačkoliv pořadatelé zatím nevydali prohlášení, je velmi pravděpodobné, že se tato akce, která měla probíhat od 19. do 21. března, konat nebude.

Febiofest

Druhý nejprestižnější filmový festival v zemi po MFF Karlovy Vary, jinak zvaný Mezinárodní filmový festival Praha, se každoročně koná v pražském multiplexu Cinestar Anděl. I tato akce je vzhledem k opatřením souvisejícím s koronavirem v ohrožení. Konat se měla v období od 19. do 27. března.

Avril Lavigne

Velkým zklamáním pro fanoušky hudby je zrušení koncertu zpěvačky Avril Lavigne Ta v Česku naposledy koncertovala před více než 10 lety a vzhledem ke koronaviru už sama zrušila vystoupení v některých státech. Česká republika jí zákazem akcí nad 100 lidí vyšla vstříc, očekávalo se totiž, že i koncert u nás bude z její strany zrušen.

Ewa Farna

Zpěvačka Ewa Farna letos navázala na tour Málo se známe, i jí ovšem opatření týkající se koronaviru překazila plány. Koncerty budou přesunuty na jiné dny, jaké konkrétně bude upřesněno v době, kdy opatření už nebudou v platnosti.

Premiéry

Premiéry některých snímků, mezi nimi například i pohádky Princezna zakletá v čase či historického dramatu Šarlatán, budou s velkou pravděpodobností zrušeny. Na těchto akcích se pravidelně scházelo více než 100 lidí. Snímky budou buďto spuštěny v kinech bez slavnostní premiéry, nebo se premiéra odloží. Snímek 3Bobule měl mít slavnostní premiéru už 12. března, událost byla organizátory odložena na neurčito.

Sport

Pořádání sportovních akcí hodlá premiér Babiš nechat na organizátorech. Buď prodají lístky pro méně než 100 lidí, akce zruší úplně, nebo se budou konat bez diváků. Otazník visí i nad MS v hokeji, které podle Mezinárodní hokejové federace nemá bez diváků smysl. Uvažuje se proto nad jeho úplným zrušením.

Milion chvilek

Demonstrace organizace Milion chvilek pro demokracii jsou oficiálně až do odvolání přerušeny. „Kvůli možnosti dalšího šíření nového koronaviru vláda dnes preventivně nařídila zrušení všech akcí nad 100 lidí s účinností od dnešních 18:00. Vládní rozhodnutí respektujeme. Proto až do odvolání přerušujeme Štafetu pro demokracii, a to včetně dnešního happeningu od 17:00 a debaty od 18:00 v Pardubicích. Není to konec Štafety. Až to situace dovolí, navážeme tam, kde jsme přestali,“ stojí na webu organizace.

Divadlo

Svou činnost přerušují i divadla a divadelní spolky. Do odvolání tak nebude možné si zajít na představení do Činoherního klubu, Divadla Kalich, Divadla Radka Brzobohatého, divadla J. K. Tyla v Plzni, Divadla Na Jezerce či do Národního divadla. Více čtěte zde.

Ceny Anděl

V prohlášení pořadatelů Cen Anděl k vládnímu zákazu akcí nad 100 osob stojí, že udílení hudebních Cen Anděl Coca-Cola 2019 se přesouvá na neurčito. Vyhlášení se ale bude konat v původním termínu.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy