Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nejen šlágr Sparty s Plzní. Ligová fotbalová asociace rozhodla o následujících dvou kolech bez diváků

Libor Kozák bojuje proti plzeňské přesile. foto: Petr EretMAFRA

Praha - Zápasy první a druhé fotbalové ligy se kvůli epidemii koronaviru zatím odkládat nebudou. Nejbližší dvě kola se uskuteční bez diváků a po následné reprezentační přestávce Ligová fotbalová asociace, která české profesionální soutěže řídí, situaci znovu vyhodnotí.
  12:58aktualizováno  13:02

Ligová fotbalová asociace si je vědoma závažnosti situace a rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví vydané na základě stanoviska Bezpečnostní rady státu plně respektuje.

„Jsme si vědomi mimořádnosti a závažnosti aktuální situace. Zvažovali jsme v této složité situaci všechny možné varianty a rozhodli se i vzhledem k nejistotě ohledně dalšího vývoje upřednostnit možnost nejbližší dvě ligová kola odehrát i bez přítomnosti diváků na stadionech s tím, že budeme společně s držiteli vysílacích práv hledat možnosti, jak zpřístupnit ligová utkání co nejširšímu počtu fanoušků.“ vysvětlil předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

Pro toto řešení se po diskusi a zvážení všech možností jednoznačně vyjádřili všichni přítomní členové Ligového i Kontrolního výboru LFA a má rovněž podporu většiny fotbalových klubů.

Libor Kozák bojuje proti plzeňské přesile.
Roman Procházka v diskusi s rozhodčím.

„Volíme nejlepší ze špatných řešení. Toto rozhodnutí je zcela v souladu s doporučeními European Leagues a většinou evropských soutěží,“ zdůvodnil středeční rozhodnutí Ligového výboru předseda LFA Dušan Svoboda.

Ligový výbor samozřejmě bude vývoj epidemiologické situace v Česku nadále pozorně sledovat a je připraven na něj reagovat a rozhodnou o dalších krocích a opatřeních. „Až podle vývoje dalších opatření ze strany státních orgánů budeme reagovat a hledat řešení, abychom zachovali regulérnost soutěží i s ohledem na fanoušky a další subjekty. Fanoušky žádáme o pochopení mimořádnosti celé situace a všechny kluby o respektování vydaných opatření.“ komentoval nastalou situaci předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Autor: