Koronavirus | Konference

Další velká konferenční oběť koronaviru: nebude E3

Jmenovat všechny technologické akce, které se kvůli koronaviru ruší, už ztrácí smysl. Je jich většina. Přežívají jen některá malá komunitní setkání. Velké akce jsou postupně odvolávány, a to včetně těch, které se konají za více než dva měsíce. Za zmínku stojí dnešní „zářez“, který patří největší herní výstavě, tedy E3. Ta měla proběhnout 9. - 11. června v Los Angeles, dnes bylo oficiálně potvrzeno, že E3 letos neproběhne.

V USA má nástup šíření koronaviru oproti Evropě trochu zpoždění, a tak se dá očekávat, že ani začátkem června nebude situace úplně ideální, i kdyby se podařilo šíření nákazy účinně mírnit. Průběh se dá odhadovat na aktuálním průběhu v Číně, kde už sice počty nakažených každým dnem klesají, ale stále je situace vážná a ochranná opatření je nutné nadále dodržovat.

Letošní „É trojka“ přitom měla být obzvlášť zajímavá, očekávaly se lákavé premiéry a ochutnávky z připravovaných herních konzolí nové generace od Sony a Microsoftu. 

Z významných technologických akcí už byly zrušeny například Světový mobilní kongres v Barceloně, herní vývojářská konference GDC, technologická konference Nvidie GTC, vývojářská konference Facebook F8, vývojářská konference Google I/O, tisková konference Applu s očekávaným představením levnějšího iPhonu a nově tedy E3. Nejisté to má Computex, Build či WWDC. Z českých akcí to odnesl například technologický veletrh Ampér.

Diskuze (1) Další článek: Firefox 74 mění pravidla pro doplňky. Vylepšena je také ochrana před sledováním Facebookem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,