Hlavní obsah

I fotbalové lize za zavřenými dveřmi odzvonilo. Tvrdík vysvětluje, proč Nezmar nepřišel na jednání LFA

Praha

Ještě v úterý generalita Ligové fotbalové asociace urputně hájila svou představu, že ze dvou zel je lepší zvolit to menší, když trvala na tom, aby ligová soutěž dál pokračovala za zavřenými dveřmi bez diváků a v krizovém režimu. První muž mistrovské Slavie Jaroslav Tvrdík, který byl od samého počátku proti a preferoval přerušení ligy, však dnes ještě před verdiktem vlády poslal do světa mnohoznačný vzkaz. „Podle našich informací je situace již vyřešena,“ napsal podle svých zvyklostí na Twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slavie Praha Jan Nezmar, trenér Jindřich Trpišovský a vedoucí mužstva Stanislav Vlček.

Článek

Nic bližšího neuvedl, narážel tím ale zjevně  jednání vlády, která v České republice zvažuje vyhlásila nouzového stavu. V předloženém návrhu opatření nejprve figuroval zákaz shromažďování nad deset osob, nakonec byla kvóta zvýšena na třicet

A to už je číslo, s nímž si ani vedení LFA neporadí, takže o víkendu se nakonec nejvyšší domácí soutěž hrát nebude.

Vedení Ligové fotbalové asociace to potvrdilo.

"Z rozhodnutí Vlády ČR o zavedení nouzového stavu od 12. března 2020 s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku vyplývá, že je zakázáno pořádání jakýchkoliv sportovních akcí většího charakteru. Z tohoto důvodů musí Ligová fotbalová asociace odložit všechna střetnutí obou nejvyšších fotbalových soutěží až do odvolání nouzového stavu. O dalším vývoji bude LFA jednat s ohledem na další vývoj epidemiologické situace v Česku a v souladu s dalšími opatřeními českých státních orgánů," uvedla v prohlášení zveřejněném na svých oficiálních webovýách stránkách.

Otázkou samo sebou je i to, jak to bude za této nové situace s páteční schůzkou zástupců ligových klubů, jejíž konání Tvrdík na sociálních sítích rovněž avizuje.

„S výzvou jsme se včera obrátili na kluby. Většina souhlasila se schůzkou pléna zítra," napsal předseda slávistického představenstva, aniž by uvedl, zda ona většina přesahuje kvótu třiceti zástupců či nikoli.

Tvrdík současně se mnohoznačným vzkazem vysvětlil, proč se zástupce Slavie Jan Nezmar nezúčastnil úterního jednání ligového výboru LFA.

„Jan Nezmar nepřišel, protože mu nebylo dobře a přesně splnil pokyny lékařů. Zůstal doma," napsal první muž mistrovského klubu Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava