Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Hokejové MS bylo zrušeno, má jasno The Hockey News. IIHF to zatím popírá

Očekávané rozhodnutí má být údajně dojednané. Květnové mistrovství světa v hokeji ve Švýcarsku bylo podle zprávy prestižního zámořského serveru The Hockey News na Twitteru zrušeno. Mezinárodní hokejová federace IIHF to ovšem nepotvrdila a uvádí, že šampionát nebyl zrušen. Dále oznamuje, že ohledně šampionátu v současné době ještě žádné rozhodnutí nepadlo.

Zklamaní hokejisté české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

V dějišti MS Švýcarsku byly zrušeny soutěže včetně nejvyšší NLA poté, co na začátku března byl odložen start play-off o dva týdny. Ve středu zakázal kanton Ticino všechny sportovní akce včetně tréninků do konce března. Představitelé Federálního úřadu pro veřejné zdraví by navíc v pátek měli zákaz rozšířit na celé Švýcarsko.

Téma, zda zrušit MS ve Švýcarsku, se probíralo i v novém Hokej fokus podcastu:

Zástupci IIHF již dříve informovali, že o konání mistrovství světa v Lausanne a Curychu by se mělo rozhodnout nejpozději do poloviny dubna. Jasněji by mělo být už v příštím týdnu, kdy bude IIHF o osudu dalších akcí jednat.

V sobotu IIHF zrušila ženské MS, které mělo i s účastí českého týmu začít 31. března v Kanadě. Už dříve rozhodla o to, že se nebudou konat čtyři turnaje nižších divizí hokejistů do 18 let a dva turnaje nižších divizí žen, které se měly hrát v březnu či na začátku dubna.

Mistrovství světa je naplánováno od 8. do 24. května a čeští hokejisté byli zařazeni do skupiny A v Lausanne se Švédskem, Běloruskem, Kanadou, Velkou Británií, Slovenskem, Dánskem a Německem.

MS osmnáctiletých se ruší

Mistrovství světa hokejistů do 18 let se v dubnu v USA neuskuteční. IIHF turnaj kvůli pandemii koronaviru zrušila. S odkazem na rozhovor s prezidentem federace Réném Faselem o tom informoval novinář Bob McKenzie z kanadské televizní stanice TSN. Světový šampionát se měl uskutečnit od 16. do 26. dubna v Plymouthu a Ann Arbor.

V konání šampionátu nevěřil už při úterním vyjádření prezident Českého hokeje Tomáš Král. "Nevím, co by se muselo stát, aby se 15. dubna mohlo zodpovědně říci, že se bude mistrovství světa konat a nebude problém. Ale byl bych samozřejmě šťastný, kdyby to tak bylo," řekl Král novinářům.

"A že by se to hrálo někde jinde, si nemyslím. Možné je ale samozřejmě všechno," dodal k informacím, že se v případě zákazu pořádání akce ve Švýcarsku nabídlo Rusko.

Zrušení šampionátu předpokládá i prezident Německého hokejového svazu Franz Reindl, který je členem Rady IIHF. "Neočekávám dlouhou diskusi z hlediska faktu, jakou dimenzí se virus dramaticky šíří světem. To je můj pocit," řekl Reindl agentuře DPA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články