Založ si blog

Ďurovia Truľovia ktorí vládnu svetu  ALEBO Tešme sa z našich politikov v čase koronavírusu

Vyzerá to tak, že tri z najvyspelejších krajín sveta sú veľmi ďaleko za nami, čo sa týka boja s koronavírusom.

 

Ďurovia Truľovia ktorí vládnu svetu

Predstavte si ak by našu krajinu teraz riadil chlap ktorého hlavným záujmom je aby boli jeho hotely a golfové ihriská plné. To majú v USA. Zrušil by hromadné akcie, svadby, firemné podujatia, športové podujatia, no jasné, že nie.

Alebo si predstavte, že by našim premiérom bol politik, ktorý má tak rád svoj futbalový tím, že ešte včera chcel ísť osobne na zápas. Zrušil by futbalové zápasy, no jasné, že nie. To majú v Austrálii.

Predstavte si, že dokonca futbalový tréner, nadával britskej vláde v štvrtok, že ešte stále nezrušila futbalové zápasy.  V Spojenom kráľovstve ešte stále prebiehali konské dostihy a nižšie futbalové ligy ešte stále hrali futbal aj včera.

Máme šťastie, že takíto sebci a arogantní ne-ľudia neriadia túto krajinu. Toto sú len moji traja obľúbenci medzi Ďurami.

Trump si ešte pred pár dňami myslel, že vakcína na koronavírus bude na svete za pár týždňov. Jeho predstava o výrobe vakcvíny je asi, že pôjde do lekárne a lekárnik mu ju tam namieša ako nejakú mastičku na kožný ekzém. Jeho vláda zrušila väčšinu vedúcich štátnych expertných pozícii, dokonca veľké množstvo štátnych organizácii a presmerovala milióny dolárov od organizácii pre riešenie pandémii a podobných krízových situácii.

Čital som v jednom článku že v USA minulý utorok spravili 8 testov na koronavírus. USA má 327 miliónov obyvateľov a koľko ďalších neoficiálne. Ak je to pravda tá krajina sa hrnie do záhuby. Desiatky miliónov  ľudí v krajine nemá zdravotné poistenie a ani občianstvo takže sa boja vôbec ísť do nemocnice alebo k lekárovi aby ich nedeportovali. V USA zamestnávatelia nemajú povinnosť poskytovať zamestnancom platené PNky. Našťastie veľa zamestnávateľov ich aj tak poskytuje, ale okolo 25-30% zamestnancov nemá platené PNky. Podľa vás budú to tí čo majú biele goliere a pracujú vo veľkých svetových firmách, alebo tí najnovší prisťahovalci, ktorí npracujú na poli alebo v kuchyniach v malých reštauráciach za nízke mzdy? Čo si myslíte.

 

V Austrálii ešte stále funguje školstvo. Dokonca aj univerrzity. Len pred pár hodinami najväčšia univerzita v Austrálii DOPORUČILA, nie prikázala, LEN doporučila študentom od zajtra nechodiť na prednášky, len si ich pozrieť na sieti, keďže sú aj tak všetky nafilmované. A cviká ešte stále nezrušili. Ešte tento víkend tam hrali rugby, ktorého veľkým fanúšikom je aj ich premiér a dobrý kamarát Trumpa. Asi sa od neho nakazil, škoda, že nie niečim iným. Minister vnútra Austrálie je nakazený Koronavírusim ale vláda funguje ďalej. Dokonca kvôli nemu je Ivanka, Trumpová dcéra z opatrnosti v karanténe, keďže sa s ním stretla začiatkom týždňa. Ale Austrálskej vláde to ešte stále nestačí.

Univerzity sa boja, že prídu o príjmy od Ázijskych študentov tak nerušia triedy aj keď čínski študenti ešte trčia v Číne. Tá pomalosť je na úrovni leňochoda, alebo v prípade Austrálie koaly a arogancia je obrovských rozmerov.

 

Boris Johnson, pre mňa má výzor ako si predstavujem ja takého Ďura Truľa, minimálne účes na to má. Jemu niekto nabulikal, že imunita čriedy/stáda je ten najlepší spôsob ako poraziť koronavírus. To pravidlo hovorí, že keď je nakazených dostatok, napríklad 60%  populácie stáda, tak sa vírus vlastne prestáva šíriť, keďže už väčšina nakaziteľných členov bola nakazená. TO je astronomická arogancia.  V tom článku v anglickom denníku sa píše, že dokonca môže byť potrebných až 70% členov čriedy aby imunita fungovala. Pri terajšej populácii Spojeného kráľovstvá je potrebné nakaziť asi 40 – 45 miliónov ľudí. Pri 2,5 % úmrtnosti by zomrelo milión ľudí. Asi pre anglického premiéra prijateľná strata.

Chápete tieto Truľovské úvahy. Nechať zomrieť milión ľudí a dúfať, že už raz nakazení ľudia sa druhýkrát nenakazia, Druhá mylná úvaha bola, že sa nakazia hlavne mladší ľudia a ako to vôbec chceli zvládnuť v rámci zdravotníctva. Toto nemôžu byť kompetentní ľudia na riadenie krajiny, alebo prepadli z matematiky už v prvom ročníku základnej školy. Toľko Ďurov Truľov pokope, viete si to predstaviť? Môj des z tejto  desivej predstavy je desivých proporcií.

Aj Ďuro Truľo z mojej obľúbenej Slovenskej rozprávky počúval aspoň svoju mamu, ktorá mu neradila zle. Som rád, že naši politici počúvajú expertov a neriadia sa len vlastným rozumom.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77886x
Priemerná čítanosť článkov: 4099x

Autor blogu

Kategórie