TOP 5 filmů, které kvůli koronaviru odložily svou premiéru

16.03.2020

Nákaza virem Covid-19, která se častěji označuje jako koronavirus v posledních dnech zmítá celou Českou republikou. Ruší se akce, zavírají se obchody a živnostníky čeká opravdu krušné období. Zákeřná epidemie z čínského Wu-Chanu však nedělá čáru přes rozpočet jen Čechům, ale komplikuje životy lidí po celém světě.

Možná vás to překvapí, ale různá opatření zasáhla i filmový průmysl, a to i v jeho nejvyšších sférách. I premiéry některých hollywoodských trháků se totiž odsouvají na pozdější datum a dnešním článkem vám přiblížíme ty nejočekávanější z nich.

5. Tiché místo: Část II

Prvním snímkem, který kvůli koronaviru oddálil svou slavnostní premiéru je druhý díl hororového filmu Tiché místo. První díl šel do kin v roce 2018 a byl poměrně příjemným překvapením pro všechny nadšence do strašidelných příběhů. Nabízel totiž nejen skvělé herecké výkony Emily Blunt (37) a Johna Krasinskiho (40), ale i zajímavý a originální příběh.

Na Zemi se totiž objevila záhadná monstra, o kterých nikdo nic neví. Jediná informace, která o Nich koluje, je to, že mají velmi dobře vyvinutý sluch a jakýkoliv zvuk dokáže přilákat Jejich nechtěnou pozornost. Originální horor dokázal sedmnáctimilionový rozpočet dvacetinásobně zhodnotit a z celosvětových tržeb si odnesl přes 340 milionů dolarů, což mu bezpečně zajistilo filmové pokračování.

To se mělo v kinech původně objevit už 20. března, ale vzhledem k tomu, že Česko není jedinou zemí, která musela svá kina zavřít, byla by tato premiéra jaksi neslavná. Přestože se Tiché místo: Část II již dočkalo své newyorské premiéry, datum celosvětového představení filmu bylo prozatím posunuto na neurčito.

4. Rychle a zběsile 9

Není žádným tajemstvím, že v čase této epidemie se musí ke všemu přistupovat obezřetně a s rozvahou, a rozhodně ne rychle, nebo dokonce zběsile. To si zřejmě uvědomili i tvůrci devátého dílu série, která začala jako detektivní příběh o zlodějíčcích aut, a která se postupem času transformovala v podstatě v superhrdinské snímky.

Ačkoliv se může zdát, že je série Rychle a zběsile nezastavitelná, premiér jejího devátého dílu nakonec také čeká posunutí na pozdější termín. Rozhodnutí o posunutí letní premiéry muselo být obzvlášť obtížné, jelikož už tvůrci investovali obrovský balík peněz do probíhající reklamní kampaně. Tuhle investici však budou muset podstoupit znovu, aby diváky nalákali na termín nové premiéry.

Posunutí to je skutečně velké, jelikož se Rychle a zběsile 9 v kinech neobjeví 21. května 2020, ale až v dubnu 2021, takže o téměř celý rok později. Tvůrcům filmu snad tato změna nepřinese závažnější problémy, jelikož je jejich filmová série jednou z těch nejvýdělečnějších, a v současnosti mohou žít z úspěchů jejího nedávného spin-offu s názvem Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw.

3. Mulan

Fakt, že je nějaká situace opravdu vážná, poznáte podle toho, že si s ní nedokáží poradit ani pohádkové princezny z gigantického studia myšáka Mickeyho. 26. března 2020 se měl v kinech objevit hraný remake disneyovky Mulan, ve kterém se do hlavní role čínské válečnice měla převtělit Yifei Liu (32).

I Mulan bude muset posunout datum své premiéry. Stejně jako v případě Tichého místa se pohádka už dočkala své newyorské premiéry (o den později než Tiché místo), ale stejně jako u tohoto filmu tvůrci nové Mulan s očekáváním vyhlížejí nové datum komerčního uvedení do kin.

Snímek už v minulosti neměl zrovna snadný „život“, jelikož jeho obsazení provázela petiční kampaň za obsazení čínské herečky do této typicky čínské role. Disney výhrady fanoušků vyslyšelo a podniklo neuvěřitelných tisíc konkurzů na hlavní roli. Nový snímek má být věrný původní animované předloze s jednou zásadní výjimkou. Z hrané adaptace bude vynechán čínský dráček Mushu, kterého v původním filmu namluvil Eddie Murphy (58). Mushu byl totiž čínským publikem považován za přílišně stereotypní postavu.

2. Mission: Impossible 7

Tajný agent Ethan Hunt ze série Mission: Impossible si dokáže poradit téměř s čímkoliv. Už šestkrát se mu podařilo splnit nesplnitelné mise a v příštím roce se měl odhodlaně zakousnout do sedmé. Tentokrát však Tom Cruise (57) možná přecenil své síly. Jeho největším nepřítelem totiž není žádný mezinárodní zločinec, ale koronavirová epidemie.

Ta totiž naprosto rozhodila harmonogram natáčení, které mělo v těchto dnech začínat. I když mělo jít Mission: Impossible 7 do kin až v příštím roce, bude velkým překvapením, pokud to stihne alespoň do konce roku 2021. Natáčení totiž mělo začít v italských Benátkách, které jsou jedním z hlavních epicenter rychle se šířícího onemocnění.

O příběhu filmu zatím moc informací nevíme, ale až se natáčení znovu spustí, bude probíhat souběžně s natáčením osmého dílu, který měl jít do kin jen o rok později. Je proto pravděpodobné, že sedmá Mission: Impossible skončí nějakou napínavou scénou, která se vyřeší až následujícím filmem, podobně, jako to byl v případě Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame.

1. Není čas zemřít

O posunutí premiéry posledního filmu dnešního seznamu jste už s největší pravděpodobností slyšeli. S koronavirem totiž bojuje i nejslavnější tajný agent historie (promiň Ethane). Tento agent si libuje v rychlých autech, krásných ženách, technologických vychytávkách a specifických požadavcích na alkoholické koktejly.

Máme samozřejmě na mysli Jamese Bonda, který měl v letošním roce přijít se svým jubilejním pětadvacátým filmem s názvem Není čas zemřít. Pětadvacátá bondovka měla mít původně premiéru 8. dubna, ale kvůli zákeřnému viru se její termín posouvá až na 25. listopad letošního roku (pokud ovšem nepřijdou další komplikace).

Není čas zemřít se odehrává pět let poté, co Bond rezignoval a „užívá si“ svůj zasloužený důchod. Vysloužilý agent se však s civilním životem nedokáže smířit, a neustále ho to táhne zpátky k MI6. Návštěva jeho starého přítele z CIA je tak jen jakousi záminkou pro návrat do aktivní služby ve službách Jejího veličenstva.

(tod)

Fandím
6 fanoušků
Nesnáším
1 antifanoušek
Celebrity:
John Krasinski, Yifei Liu, Emily Blunt, Tom Cruise

Filmy:
Rychle a zběsile, Mission: Impossible, Casino Royale, Mulan

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
američtí herci, Tom Cruise filmy, Není čas zemřít, Není čas zemřít premiéra, Není čas zemřít odložená premiéra, Tiché místo 2, Tiché místo 2 premiéra, Rychle a zběsile 9, Tom Cruise 2020, Mission Impossible 7 premiéra, Mission Impossible 7 odložená premiéra, Koronavirus, Covid-19, Covid-19 Hollywood, vliv Koronaviru
TOPlist